Prudko návykový Salko koláč dvoch farieb: Úžasný dezert ku káve, lepší krém nenájdete!

4967

Moja rodina vyhlásila, že ide asi o najlepší tvarohový koláč, aký sme kedy mali na stole. Tajomstve je v tom úžasnom kréme so Salkom, ktorý si určite zamilujete. Recept robím už 9 rokov a je od šikovnej pani Petra B. (Gitty), ktorá sa s receptom podelila na internete. Určite skúste.

Potrebujeme:

200 g polohrubej múky

4 vajcia

150 g práškového cukru

4 lyžice teplej až horúcej vody

Na vrch:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 marmeláda alebo džem

1,5 balíčka piškót

rum + voda (cca 1dcl v pomere 1: 1)

čokoládová poleva (či čokoláda na varenie + kúsok tuku)

Krém:

1 Salko alebo už hotové Salko Karamel

1 tvaroh (odporúčam vaničkový nie nízkotučný)

kocka masla – 250 g

Papier na pečenie

Postup:

Ideálne je pracovať s kupovaným karamelovým salkom, ale ak nemáte, vyrobíte si ho sami z obyčajného Salka. Celú neotvorenú konzervu Salka dáme do vody a cca 2 hodiny varíme (vodu dolievame, aby bola plechovka stále pri varu pod vodou), v tej istej vode potom necháme vychladnúť. Vychladnuté Salko otvoríme a vyšľaháme s maslom a tvarohom.

Piškóta: Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridávame po lyžiciach vodu. Potom vmiešame múku, nakoniec sneh z bielkov. Všetko optrne premiešame a rozotrieme na vymastený a vysypaný plech či na papier na pečenie a upečieme. Prípadne môžete použiť svoj obľúbený recept na korpus.

Vychladnutý korpus potrieme marmeládou a uložíme naň piškóty, ktoré sme navlhčili vo vode s rumom (1: 1) alebo v káve. Potom potrieme karamelovým krémom a polejeme čokoládovou polevou. Pokiaľ chcete mať povch dvojfarebný ako ja, tak ešte vidličkou robíme vlny až do krému, aby sa to prepojilo.

Dáme stuhnúť do chladničky a môžeme hodovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Recept aj s fotopostupom nájdete TU.

Témy:


Pridajte svoj komentár