plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prudko návykové pagáčiky zo Syrokrému: Bez kysnutia, úplne jednoduché!

Výborné pagáčiky, ktoré robievam vždy na víkend, namiesto slaných krekrov z obchodu. Vďaka syrokrému chutia perfektne, sú jemné a vôbec nie sú suché.

Výborné pagáčiky, ktoré robievam vždy na víkend, namiesto slaných krekrov z obchodu.

 

 

Vďaka syrokrému chutia perfektne, sú jemné a vôbec nie sú suché.

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

250 g masla

1 žĺtok

 

 

20 g droždia

½ lyžičky kr. cukru

50 ml mlieka

½ téglika kyslej smotany (možno dáte aj ¾, uvidíte podľa konzistencie cesta)

 

 

3 a 1/4 kocky syrokrému alebo 7 trojuholníkov taveného syra

Na potretie:

Žĺtok

Postup:

Vlažné mlieko zmiešame s droždíme a cukrom.

 

 

Necháme vzísť kvások.

V miske zmiešame múku a žĺtok.

Pridáme tavený syr.

 

 

Vmiešame aj soľ, maslo a smotanu.

Pridáme aj kvások.

Vypracujeme jednotné lepivé cesto.

Cesto netreba nechávať kysnúť.

 

 

Je však dobré dať ho na chvíľu do chladničky, aby stuhlo, aby sa z neho lepšie vykrajovalo.

Rozvaľkáme (nie celkom natenko, cesto je vysoké asi 0,5-0,7 mm).

Preložíme na plech vymastený alebo vyložený papierom na pečenie.

 

 

Potrieme vajíčkom a vložíme do vyhriatej múky.

Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: youtube
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes