Prudko návykové pagáčiky zo Syrokrému: Bez kysnutia, úplne jednoduché!

Výborné pagáčiky, ktoré robievam vždy na víkend, namiesto slaných krekrov z obchodu. Vďaka syrokrému chutia perfektne, sú jemné a vôbec nie sú suché.

Výborné pagáčiky, ktoré robievam vždy na víkend, namiesto slaných krekrov z obchodu. Vďaka syrokrému chutia perfektne, sú jemné a vôbec nie sú suché.

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

250 g masla

1 žĺtok

20 g droždia

½ lyžičky kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 ml mlieka

½ téglika kyslej smotany (možno dáte aj ¾, uvidíte podľa konzistencie cesta)

3 a 1/4 kocky syrokrému alebo 7 trojuholníkov taveného syra

Na potretie:

Žĺtok

Postup:

Vlažné mlieko zmiešame s droždíme a cukrom, necháme zísť kvások. V miske zmiešame múku, žĺtok, pridáme tavený syr, soľ, maslo a smotanu. Pridáme aj kvások a vypracujeme jednotné lepivé cesto. Cesto netreba nechávať kysnúť, je však dobré dať ho na chvíľu do chladničky, aby stuhlo, aby sa z neho lepšie vykrajovalo.

Rozvaľkáme (nie celkom natenko, cesto je vysoké asi 0,5-0,7 mm).

Preložíme na plech vymastený alebo vyložený papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a vložíme do vyhriatej múky. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)