Zákusok naozaj úžasný – šťavnatý, voňavý a nesmierne chutný. Receptík od Ivany N. Je to asi najlepší zákusok, aký som kedy robila, určite skúste.
Potrebujeme:
Cesto:
5 vajec,
5 PL cukru (múčka),
štipka soli,
7 PL polohrubej múky,
1/2 prášku do pečiva,
3 PL oleja,
4 PL horúcej vody,
2 PL kakaa
Krém:
2 nátierkové maslá (po 200 g),
1 tvaroh vaničkový (250 g),
250 ml smotany na šľahanie 33%,
3 vanilkové cukry,
2 – 3 PL práškového cukru.
Ďalej:
5 banánov,
100 ml uvarenej silnej kávy (v originály je 250 ml kávy),
100 g čokolády.
(V originály sa uvádzajú aj detské piškóty, ja som ich vynechala)
Postup:
Cesto: Vyšľaháme sneh z 5 bielkov, 5 lyžíc cukru a štipky soli. Pridávame k tomu postupne za stáleho šľahania (na najnižší stupeň) 5 žĺtkov, 4 lyžice horúcej vody a 3 lyžice oleja, nakoniec 7 lyžíc polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva a trochou kakaa. Na vymastenom a vysypanom plechu 30 x 40 cm pečieme na 180 ° C 15 – 20 minút.
Krém: Ušľaháme šľahačku. Nátierkové maslá s cukrami a tvarohom dôkladne vyšľaháme, nakoniec ručne jemne vmiešame ušľahanú šľahačku.
Na upečený a vychladnutý korpus natrieme tretinu krému, rozložíme kolieska banánov tesne vedľa seba, natrieme druhú tretinu krému. Uvaríme hrnček silnej kávy a necháme vychladnúť. Do kávy namáčame piškóty a uložíme vedľa seba na krém (ja som piškóty vynechala, kávy som uvarila 100 ml a nakvapkala som ju rovno na korpus). Hore rozotrieme zvyšok krému a posypeme strúhanou čokoládou, alebo orechmi..
Rezy necháme v chladničke do druhého dňa uležať, sú potom oveľa chutnejšie.
Celý recept aj s obrázkami nájdete TU.