plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prudko návykové banánové rezy s vôňou kávy: Úžasný zákusok s luxusným krémom – veľmi, veľmi šťavnatý!

Zákusok naozaj úžasný – šťavnatý, voňavý a nesmierne chutný. Receptík od Ivany N. Je to asi najlepší zákusok, aký som kedy robila, určite skúste.

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajec,

5 PL cukru (múčka),

štipka soli,

7 PL polohrubej múky,

1/2 prášku do pečiva,

3 PL oleja,

4 PL horúcej vody,

2 PL kakaa

Krém:

2 nátierkové maslá (po 200 g),

1 tvaroh vaničkový (250 g),

250 ml smotany na šľahanie 33%,

3 vanilkové cukry,

2 – 3 PL práškového cukru.

Ďalej:

5 banánov,

100 ml uvarenej silnej kávy (v originály je 250 ml kávy),

100 g čokolády.

(V originály sa uvádzajú aj detské piškóty, ja som ich vynechala)

Postup:

Cesto: Vyšľaháme sneh z 5 bielkov, 5 lyžíc cukru  a štipky soli. Pridávame k tomu postupne za stáleho šľahania (na najnižší stupeň) 5 žĺtkov, 4 lyžice horúcej vody a 3 lyžice oleja, nakoniec 7 lyžíc polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva a trochou kakaa. Na vymastenom a vysypanom plechu 30 x 40 cm pečieme na 180 ° C 15 – 20 minút.

Krém: Ušľaháme šľahačku. Nátierkové maslá s cukrami a tvarohom dôkladne vyšľaháme, nakoniec ručne jemne vmiešame ušľahanú šľahačku.

Na upečený a vychladnutý korpus natrieme tretinu krému, rozložíme kolieska banánov tesne vedľa seba, natrieme druhú tretinu krému. Uvaríme hrnček silnej kávy a necháme vychladnúť. Do kávy namáčame piškóty a uložíme vedľa seba na krém (ja som piškóty vynechala, kávy som uvarila 100 ml a nakvapkala som ju rovno na korpus). Hore rozotrieme zvyšok krému a posypeme strúhanou čokoládou, alebo orechmi..

Rezy necháme v chladničke do druhého dňa uležať, sú potom oveľa chutnejšie.

Celý recept aj s obrázkami nájdete TU.

Najlepšie recepty na dnes