Tento recept všetkých ohromil: Sladké guľky z odpaľovaného cesta, ktoré chcete jesť stále znova a znova!

Táto unikátna dobrota je ako stvorená pre všetkých maškrtníkov a jeden kus nikdy nestačí. 

Odpaľované cesto plnené lahodným krémom si vás určite získa.

 

 

Recept je veľmi jednoduchý a s týmto postupom z youtube ho zvládnete aj vy!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

5 – 6 vajec

150 g + 50 g kryštálového cukru

70 g kukuričného škrobu

500 g mlieka

vanilín

180 g vody

90 g masla

štipku soli

130 g + 40 g hladkej múky

60 g masla

200 g šľahačkovej smotany

100 g práškového cukru

Postup:

Ako prvý si pripravíme krém. 

Do hrnca si rozklepneme dve vajíčka a vymiešame ich so 150 g kryštálového cukru.

 

 

Následne zašľaháme aj kukuričný škrob, kým hmota nebude hladká.

Potom primiešame mlieko, hrniec dáme na sporák a za stáleho miešania uvaríme na strednom ohni hustý krém. 

 

 

Keď je krém hustý, hrniec odstavíme zo sporáka a primiešame vanilín.

Krém prelejeme do misky, prikryjeme ho potravinárskou fóliou a necháme ho úplne vychladnúť.

 

Teraz si pripravíme cesto.

Do hrnca nalejeme 180 g vody, pridáme 80 g masla a štipku soli.

Dáme na sporák a zapneme na mierny ohrev.

Keď sa maslo rozpustí, hrniec odstavíme zo sporáka a nasypeme 130 g hladkej múky. 

 

 

Sporák opäť zapneme na mierny ohrev a za stáleho miešania cesto varíme, kým nie je nelepivé a kompaktné – asi 1 – 2 minúty. 

Cesto odstavíme zo sporáka a necháme ho úplne vychladnúť. 

 

Do samostatnej misky si rozklepneme 3 alebo 4 vajcia, podľa veľkosti, vyšľaháme ich vidličkou a postupne zapracujeme do cesta. 

Do hrnčeka si vložíme zdobiace vrecko, naplníme ho cestom, odstrihneme špičku a na plech pokrytý papierom na pečenie vytláčame stredne veľké kôpky. 

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri teplote 190 °C. 

 

 

Do misy si vylejeme šľahačkovú smotanu, pridáme 100 g práškového cukru a vyšľaháme ju na hustú šľahačku.

Vychladnutý krém postupne zašľaháme do šľahačky.

Do upečených buchtičiek urobíme napríklad pomocou nožíka dierky a naplníme ich krémom alebo ich prekrojíme a naplníme tak. 

 

 

Nakoniec ich ešte posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme polevou a môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unspash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay