Cukrár poradil recept na dokonalé snehové pečivo – perfektne drží a vytvarujte z neho všetko: Tieto pusinky sú hotové umelecké diela!

Recept na dokonalé pusinky z bielkového krému, ktorý perfektne drží. Ak dodržíte postup, môžete robiť aj takéto úchvatné kreácie, ktoré sa len-tak nevidia!

Potrebujeme:

4 bielky

250 g kr. cukru

100 g práškového cukru

Cukrárske vrecko

Postup:

V miske si ručne zmiešame bielky s kryštálovým cukrom. Túto zmes preložíme do vodného kúpeľa a miešame metličkou, kým necítime, že sa kryštálový cukor rozpustil (zmes je hustá, ale stále tekutá). Keď je cukor rozpustený, preložíme ju do misky od mixéru a šľaháme asi 7 minút. Zmes zhustne, sneh je tuhý a pevný.

...

Teraz prichádza čas na vmiešanie práškového cukru – nerobte to naraz, lebo sneh zredne a nebude držať. Cukor primiešame po malých množstvách pri nízkych otáčkach. Malo by vám to trvať 2 minúty, takže pridávajte naozaj len po trochách. Keď je cukor v snehu, otáčky zvýšime a ešte 2 minúty šľaháme. Pomocou cukrárskeho vrecka nanášame na plech vystlaný papierom ľubovolné tvary.

Pečenie je kumšt: Pusinky pečieme pri teplote 80 stupňov 120 minút, pričom vždy používame funkciu ventilátor.