Cukrár poradil recept na dokonalé snehové pečivo – perfektne drží a vytvarujte z neho všetko: Tieto pusinky sú hotové umelecké diela!

Recept na dokonalé pusinky z bielkového krému, ktorý perfektne držia.

 

Ak dodržíte postup, môžete robiť aj takéto úchvatné kreácie, ktoré sa len-tak nevidia!

Potrebujeme:

4 bielky

250 g kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g práškového cukru

Cukrárske vrecko

Postup:

 

V miske si ručne zmiešame bielky s kryštálovým cukrom.

 

 

Túto zmes preložíme do vodného kúpeľa a miešame metličkou, kým necítime, že sa kryštálový cukor rozpustil (zmes je hustá, ale stále tekutá).

Keď je cukor rozpustený, preložíme ju do misky od mixéru a šľaháme asi 7 minút.

Zmes zhustne, sneh je tuhý a pevný.

 

 

Teraz prichádza čas na vmiešanie práškového cukru – nerobte to naraz, lebo sneh zredne a nebude držať.

Cukor primiešame po malých množstvách pri nízkych otáčkach.

Malo by vám to trvať 2 minúty, takže pridávajte naozaj len po trochách.

Keď je cukor v snehu, otáčky zvýšime a ešte 2 minúty šľaháme.

Pomocou cukrárskeho vrecka nanášame na plech vystlaný papierom ľubovolné tvary.

Pečenie je kumšt:

Pusinky pečieme pri teplote 80 stupňov 120 minút, pričom vždy používame funkciu ventilátor.

Krásne výtvory a inšpirácia od profi cukrára:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay