Vymeňte múku za TÚTO prísadu: Je to hlavný dôvod, prečo je môj tortový KORPUS vždy jemný, vláčny a NESPADNE!

Piškóta je veľmi jemný typ cesta, ktorá musí byť pripravená správnym spôsobom.

 

 

V opačnom prípade sa po vybratí z rúry zrúti, praskne alebo sa rozpadne.

Existuje však jednoduchý spôsob, ako to urobiť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Naučili sme sa ho na stránke smakosze.pl.

Piškóta je ako stvorená na domácu tortu.

 

 

Môžeme vrstviť aj s krémom a džemom.

Takýto koláč bude skvelým doplnkom aj ku káve.

Tajnou prísadou namiesto klasickej pšeničnej múky je zemiaková múka alebo zemiakový škrob.

 

 

Piškóta s touto prísadou vyjde zakaždým. Koláč je po upečení vo vnútri nadýchaný a vláčny.

Nedrolí sa, nepraská. Do piškóty netreba pridávať ocot.

Cesto pripravíte zo zemiakového škrobu, vajec a cukru.

 

 

Nadýchaná piškóta zo zemiakového škrobu.

Potrebujeme:

1 šálka zemiakového škrobu

3/4 šálky jemného cukru

balenie vanilkového cukru

6 vajec

lyžička prášku do pečiva

štipka soli

Postup:

Oddeľte bielka od žĺtkov.

 

 

Škrob preosejeme s práškom do pečiva.

Do bielkov pridáme štipku soli.

Vyšľaháme dotuha.

 

 

Potom postupne pridávame cukor a cukor s vanilkou.

Za stáleho miešania pridávame 1 žĺtok.

Keď sa suroviny dobre spoja, pridáme preosiatu múku.

 

 

Lyžicou jemne premiešame.

Všetko dáme na plech s papierom na pečenie.

Vložíme do rúry vyhriatej na 175°C, pečieme 35 minút.

 

 

Po uplynutí tejto doby rúru vypneme.

Plech necháme vo vnútri ešte 20 minút.

Neotvárajte dvierka.

 

 

Piškótu vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.

Až po tomto čase ho vyberieme z plechu alebo formy, rozdelíme na vrstvy a začneme pripravovať tortu.

 

 

Piškótu vyberte, ochlaďte, nakrájajte a naplňte alebo ozdobte krémom podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn