zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Prírodný prostriedok na posilnenie imunity: Najlepšia ochrana pred chrípkou!

S príchodom chladného počasia by sme sa mali snažiť posilniť náš imunitný systém.

Vďaka tomu, že svoje telo zásobíme dôležitými vitamínmi a minerálmi, sa môžeme vyhnúť chrípke, či prechladnutiu. 

Na trhu je veľa výživových doplnkov, avšak ideálne je prijímať vitamíny v prírodnej forme.

 

 

Vďaka portálu sovkusom sa v tomto článku dozviete recept na prírodný prostriedok, ktorý posilní imunitný systém.

Pripravte si naozaj účinnú zmes plnú vitamínov a minerálov, ktoré pomáhajú bojovať s vírusmi a baktériami. 

Je vhodná aj pre tých, ktorí majú alergiu na včelie produkty.

Je to silná kombinácia citrónu, zázvoru a limetky, ktorá vás dokonale ochráni pred prechladnutím.

Výhody limetky a citrónu – aký je medzi nimi rozdiel?

 

 

Pre mnohých sú limetky a citróny prakticky to isté.

Hoci sú tieto dva citrusy veľmi blízkymi príbuznými, ich účinok na telo je odlišný. 

Limetky majú 5-krát viac vitamínu C ako citróny, hoci je práve citrón považovaný za šampióna v obsahu tohto dôležitého vitamínu.

Citrón zase obsahuje viac organických kyselín ako je pektín a vitamíny skupín C, B, PP, E. 

Lepšie odstraňuje toxíny a urýchľuje metabolizmus. 

Spoločne tieto dva citrusové plody poskytujú maximálnu podporu vášmu imunitnému systému. 

Výhody zázvoru

 

 

Málokto vie, že koreň zázvoru dokáže pomôcť pri otrave jedlom, nevoľnosti, či únave. 

Komplexne zlepšuje zdravotný stav, posilňuje nervový systém a imunitu, bojuje proti patogénnym baktériám, zahrieva organizmus.

A to nie sú zďaleka všetky jeho vlastnosti.

Ak skĺbite výhody viacerých prírodných bojovníkov proti chrípke, máte naozaj silnú a účinnú zmes, ktorá vám pomôže posilniť zdravie aj v chrípkovom období.

Potrebujeme:

5 bio citrónov

1 koreň zázvoru

3 limetky (chemicky neošetrené)

1,5 kg cukru (ak nie ste alergik, môžete nahradiť medom)

Dôležité: celková hmotnosť citrusov so zázvorom musí byť 1 kg!

Pomer citrusov so zázvorom k cukru by mal byť 1:1,5. 

Pomôže to prirodzene zachovať zmes a predĺžiť jej trvanlivosť v chladničke.

Postup:

Všetky citrusy si dôkladne umyte, ak sa vám nepodarilo zohnať citrusy v bio kvalite, vyčistite ich pomocou roztoku sódy bikarbóny.

 

 

Do nádoby s vodou nalejte vodu, na citrusy nasypte 1 lyžicu sódy bikarbóny a vyčistite ich pomocou kefky.

Potom ich nechajte ponorené v roztoku sódy bikarbóny po dobu 10 minút.

Následne dôkladne umyte pod prúdom tečúcej vody. 

 

 

Očistené citróny a limetky nakrájajte na kúsky, aby vošli do mlynčeka na mäso a pomeľte (aj s kôrou).

Zázvor si očistite a rovnako, ako citrusy, ho pomeľte mlynčekom na mäso alebo nastrúhajte na jemnom strúhadle. 

Z takto spracovaných surovín by ste mali získať homogénnu kašu.

Pridajte cukor alebo med, premiešajte zmes a nechajte ju 2 hodiny stáť. 

 

 

Zmes naplňte do sterilizovaných pohárov, uzavrite viečkami a uložte do chladničky.

Toto je univerzálny prírodný prostriedok, ktorý môžete bezpečne pridávať do čaju alebo pravidelne užívať na lyžičke, najlepšie každé ráno. 

Môžete ju tiež pridať do minerálky, či limonády.

Veľa zdravia!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie tipy pre zdravie