Prírodný bravčový plátok na horčici a cesnaku: Kto chce rýchly a fantasticky chutný obed, nech sa drží tohoto receptu!

Na fb stránke U Miládky v kuchyni som našla tento výborný recept a keď potrebujem rýchly a chutný obed, vždy po ňom siahnem. Dá sa pripraviť aj z kuracieho mäsa, ale z bravčového je naozaj najchutnejší. Za 20 minút môžete podávať.

Potrebujeme:

600 g bravčového pleca (4-5 plátkov po asi 150 g) – môžete použiť aj iný druh mäsa

Horčica plnotučná alebo dijonská

Hladká múka

Farebné korenie celé aj mleté

Vetvička rozmarínu (nemusí byť)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ, kúsok masti

1 veľká cibuľa

3 strúčiky cesnaku

100 g údenej slaniny

1 lyžička mletej papriky

Postup:

Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, slaninu na kocky. Mäso osolíme, posypeme mletým čiernym korením a z jednej strany potrieme horčicou.

Na kúsku masti vyškvaríme slaninu a pridáme cibuľu. Po chvíli vmiešame aj cesnak. Mäso obalíme v múke a oklepeme.

Pridáme ku slanine s cesnakom a sprudka z oboch strán opečieme. Vmiešame papriku a podlejeme horúcou vodou.

Pridáme cca 6-8 guľôčok farebného korenia, rozmarín a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Občas obrátime a podľa potreby podlejeme.

Kto chce, môže na záver vybrať korenie a rozmarín a šťavu prepasírovať alebo rozmixovať. Podávame s prílohou podľa chuti.

zdroj: https://www.facebook.com/umiladkyvkuchyni/