Na fb stránke U Miládky v kuchyni som našla tento výborný recept a keď potrebujem rýchly a chutný obed, vždy po ňom siahnem. Dá sa pripraviť aj z kuracieho mäsa, ale z bravčového je naozaj najchutnejší. Za 20 minút môžete podávať.
Potrebujeme:
600 g bravčového pleca (4-5 plátkov po asi 150 g) – môžete použiť aj iný druh mäsa
Horčica plnotučná alebo dijonská
Hladká múka
Farebné korenie celé aj mleté
Vetvička rozmarínu (nemusí byť)
Soľ, kúsok masti
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
100 g údenej slaniny
1 lyžička mletej papriky
Postup:
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, slaninu na kocky. Mäso osolíme, posypeme mletým čiernym korením a z jednej strany potrieme horčicou.
Na kúsku masti vyškvaríme slaninu a pridáme cibuľu. Po chvíli vmiešame aj cesnak. Mäso obalíme v múke a oklepeme.
Pridáme ku slanine s cesnakom a sprudka z oboch strán opečieme. Vmiešame papriku a podlejeme horúcou vodou.
Pridáme cca 6-8 guľôčok farebného korenia, rozmarín a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Občas obrátime a podľa potreby podlejeme.
Kto chce, môže na záver vybrať korenie a rozmarín a šťavu prepasírovať alebo rozmixovať. Podávame s prílohou podľa chuti.
zdroj: https://www.facebook.com/umiladkyvkuchyni/