Recept na prírodné PREZIDENTSKÉ rezne: Šťavnaté bravčové mäsko, ktoré sa len topí v ústach!

Veľmi jemné a lahodné mäsko na prírodno.

Ak ešte stále váhate, čo pripraviť na nedeľný obed, recept na „Prezidentské“ rezne si určite zamilujete.

 

 

Nám najviac chutia so zemiakovou kašou, ale môžete podávať aj so zemiakmi, alebo cestovinou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

600 g bravčového pleca (4-5 plátkov po asi 150 g) – môžete použiť aj iný druh mäsa

Horčica plnotučná alebo dijonská

Hladká múka

Farebné korenie celé aj mleté

Vetvička rozmarínu (nemusí byť)

Soľ, kúsok masti

1 veľká cibuľa

3 strúčiky cesnaku

100 g údenej slaniny

1 lyžička mletej papriky

Príloha:

Zemiaková kaša

Varené alebo pečené zemiaky

Cestovina

Ryža

Postup:

Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno.

 

 

Slaninu nakrájame na kocky.

Mäso si nakrájame na plátky.

Oosolíme a posypeme mletým čiernym korením.

 

 

Z jednej strany potrieme horčicou.

Na kúsku masti vyškvaríme slaninu a pridáme cibuľu.

Po chvíli vmiešame aj cesnak.

Mäso obalíme v múke a oklepeme.

 

 

Pridáme ku slanine s cesnakom a sprudka z oboch strán opečieme.

Vmiešame papriku a podlejeme horúcou vodou.

Pridáme cca 6-8 guľôčok farebného korenia.

 

 

Pridáme aj rozmarín a pod pokrievkou dusíme do mäkka.

Občas obrátime a podľa potreby podlejeme.

 

 

Kto chce, môže na záver vybrať korenie a rozmarín.

Šťavu prepasírovať alebo rozmixovať.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels