Recept na prírodné LOVECKÉ rezne: Šťavnaté bravčové mäsko, ktoré sa len topí v ústach!

Vynikajúci a jednoduchý recept z bravčového mäsa, ktorý si určite zamilujete.

 

 

Lovecké rezne na šťave sú veľmi jemné, lahodné a u nás dokonca obľúbenejšie ako tie vyprážané.

Podávajte ideálne so zemiakovou kašou, alebo pečenými zemiakmi.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1500 g bravčové pliecko, stehno alebo karé

4 PL masť bravčová

4 ks cibuľa

10 strúčikov cesnak

soľ

rasca celá

bobkový list

Na obaľovanie:

4 PL múka hladká

štipka korenie kari

1 lyžička paprika mletá sladká

Postup:

Najskôr si prirpavíme bravčové mäso.

 

 

Ak ho máte v celku, nakrájame ho na hrubé rezne, asi po 2 cm.

Ak máte už nakrájané, budete mať o starosť menej.

Pekáč vytrieme dvomi lyžicami masti.

 

 

Cibuľu nakrájame na polkolieska.

Strúčiky cesnaku očistíme.

Dno pakáča hojne posypeme nakrájanou cibuľou a celými strúčikmi cesnaku.

Posypeme rascou podľa chuti.

V hladkej múke rozmiešame koreniny (bez soli) a na panvici rozohrejeme zbytok bravčovej masti.

 

 

Pláty mäsa (nenaklepané) obaľujeme v múčnej zmesi a opečieme z oboch strán, z každej asi dve minúty, aby sa mäso zatiahlo.

Vďaka múčnemu obalu zostane všetka šťava v mäse.

 

 

Opečené mäso poukladáme pomocou klieští do pekáča na cibuľu. Až teraz ho podľa chuti osolíme.

Pod panvicou znížime plameň, zalejeme asi pol litrom horúcej vody a krátko povaríme.

Týmto výpekom zalejeme mäso v pekáči.

Pridáme bobkový list.

Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a nezakryté pečieme za občasného polievania výpekom.

 

 

Po pol hodine mäso obrátime a dopečieme do zlatova.

Múčny obal sa z mäsa pri pečení postupne v šťave rozpustí a zahustí finálny výpek.

Podľa potreby počas pečenia podlievame vodou.

Podávame so zemiakovou kašou.

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels