Delikátne a jemnučké kuracie prsia v zeleninovej omáčke so syrom a cesnakom: Perfektné jedlo, ktoré oživí váš jedálniček!

Pripravte si toto chutné jedlo z panvice podľa receptu z youtube.

Vynikajúce kuracie prsia v zeleninovej omáčke so syrom, ktoré nadchnú celú rodinu!

Potrebujeme:

3 kuracie prsia

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

400 g zeleninovej omáčky z pohára (kupovanej alebo domácej)

400 g paradajkového pretlaku

100 g strúhaného syra

10 g masla

30 ml rastlinného oleja

tymian

soľ

čierne mleté korenie

Postup:

 

Na panvicu si dáme rozpustiť 10 g masla, pridáme rastlinný olej.

Kuracie prsia si narežeme na tenšie plátky, ktoré sprudka osmažíme. 

 

Osolíme, okoreníme a potom otočíme.

Z každej strany opekáme asi 2 minúty. 

Mäso preložíme na tanier, na panvicu nalejeme znova trochu rastlinného oleja.

Orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľku. 

 

Pridáme prelisovaný alebo rozpučený cesnak.

Osmažíme asi 5 minút na miernom ohni. 

Potom pridáme zeleninovú omáčku, paradajkovú omáčku, posypeme tymianom.

Premiešame a vrátime do panvice kuracie plátky. 

 

Povaríme ešte 5 minút na miernom ohni.

Nakoniec posypeme strúhaným syrom.

Pod pokrievkou ho necháme rozpustiť ešte asi 2 minútky. 

 

Hotovo.

Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať. 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár