Vynikajúci recept na kuracie rezne v smotanovej omáčke, ktoré si viete rýchlo a jednoducho pripraviť kedykoľvek budete mať chuť. Je to vynikajúce jedlo a smotanová omáčka ho dotiahne do dokonalosti.
Potrebujeme:
500 g kuracích prsných rezňov
Hladká múka + sladká červená paprika
3 strúčiky cesnaku
Soľ a korenie
Maslo
250 ml sladkej smotany
200 ml vývaru (alebo bujón rozmiešaný vo vode)
2 lyžičky plnotučné horčice
1 lyžičku worčesterovej omáčky
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na plátky. Plátky zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme pretlačeným cesnakom a obalíme v múke, zmiešanej s mletou červenou paprikou.
Na masle prudko opečieme (ja dávam topené maslo alebo k maslu pridám trochu olivového oleja, aby sa neprepalovalo). Opečené plátky mäsa dáme do zapekacej misy, na každý dáme malý kúsok masla, prikryjeme alobalom a dáme na 20 minút zapiecť do rúry.
Do výpeku pridáme horčicu, smotanu, jemne poprášime hladkou múkou, rozriedime vývarom a pridáme worcesterskou omáčku.
Kuracie plátky prelejeme omáčkou a podávame s opekanými zemiakmi, alebo inou prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)