Prírodné kuracie rezne s cesnakom s fantastickou omáčkou: Nesmierne dobrý obed pre zaneprázdnených, chuť luxusná!

Vynikajúci recept na kuracie rezne v smotanovej omáčke, ktoré si viete rýchlo a jednoducho pripraviť kedykoľvek budete mať chuť. Je to vynikajúce jedlo a smotanová omáčka ho dotiahne do dokonalosti.

Vynikajúci recept na kuracie rezne v smotanovej omáčke, ktoré si viete rýchlo a jednoducho pripraviť kedykoľvek budete mať chuť. Je to vynikajúce jedlo a smotanová omáčka ho dotiahne do dokonalosti.

Potrebujeme:

500 g kuracích prsných rezňov

Hladká múka + sladká červená paprika

3 strúčiky cesnaku

Soľ a korenie

Maslo

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 ml sladkej smotany

200 ml vývaru (alebo bujón rozmiešaný vo vode)

2 lyžičky plnotučné horčice

1 lyžičku worčesterovej omáčky

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na plátky. Plátky zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme pretlačeným cesnakom a obalíme v múke, zmiešanej s mletou červenou paprikou.

Na masle prudko opečieme (ja dávam topené maslo alebo k maslu pridám trochu olivového oleja, aby sa neprepalovalo). Opečené plátky mäsa dáme do zapekacej misy, na každý dáme malý kúsok masla, prikryjeme alobalom a dáme na 20 minút zapiecť do rúry.

Do výpeku pridáme horčicu, smotanu, jemne poprášime hladkou múkou, rozriedime vývarom a pridáme worcesterskou omáčku.

Kuracie plátky prelejeme omáčkou a podávame s opekanými zemiakmi, alebo inou prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)