Po tomto domácom RECEPTE rastú všetky paradajky 10-krát rýchlejšie: Stačí každý krík zaliať len raz za mesiac, nič viac!

Toto je výborný tip overený celými generáciami skúsených záhradkárov - tajomstvo spočíva v hnojive, ktoré nič nestojí - jeho základom je žihľava a starý chlebík aj s kôrkou. Toto kŕmenie sa hodí na uhorky, rajčiny aj papriku, kvety a bylinky.

Toto je výborný tip overený celými generáciami skúsených záhradkárov z youtube – tajomstvo spočíva v hnojive, ktoré nič nestojí – jeho základom je žihľava a starý chlebík aj s kôrkou. Toto kŕmenie sa hodí na uhorky, rajčiny aj papriku, kvety a bylinky.

Ako výživné hnojivo pripraviť?

Natrháme žihlavu – použijeme listy aj stonky, ideálne pracujeme so žihlavou, ktorá nekvitne.

Zalejeme odstátou dažďovou vodou – zakryjeme – každý den premiešame.

Hnojivo naozaj výrazne zapácha, preto je lepšie, nechať ho zakryté.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Aby ste urýchlili proces kvasenia, je dobré dať hnojivo aspoň na chvíľu každý deň na slnko, ale nie je to povinné.

Nezabudnite ale miešať.

Asi za 2-3 týždne je hnojivo hotové. 

Ak chcete proces kvasenia urýchliť, odporúča sa k zihlave do vody pridať aj pár kusov starého chlebíka aj s kôrkou. To proces prípravy hnojiva urýchli.

Ako používať?

Používame tak, že 1 pohár nalejeme do plnej krhly – v krhle by mala byť odstáta voda. (1 dl hnojiva na 5 l vody v krhle).

Keď pridáme 500 ml hnojiva na 5 litrov vody, stačí toto hnojivo použiť 1x za mesiac. 

Video návod: