Prírodné bravčové plátky na horčici a cesnaku: Nesmierne dobrý obed za minútku!

Milujete rýchle a jednoduché recepty z bravčového mäsa a prírodnej omáčky? V tom prípade je tento recept pre vás ako stvorený.

 

 

Keď som hľadala tip na rýchly a veľmi chutný obed, našla som tento skvelý recept, ktorého autorku je Macka Samkova.

Bravčové na horčici a prírodnej šťave je veľmi chutné a zvládne ho pripraviť naozaj každý.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ide o poctivé a jednoduché jedlo s fantastickou chuťou, ktoré si určite zamiluje celá rodina.

 

 

Tento recept sa hodí skutočne na každú príležitosť, je úplne jednoduchý a výsledok si zaručene zamilujete!

Recept som doladila podľa svojej chuti, verím, že vám ulahodí.

Potrebujeme:

bravčové plátky (asi 1 kg)

2 vrchovaté lyžice obyčajnej horčice

2 cibule

3 vetvičky rozmarínu

asi 4 strúčiky cesnaku

2 dcl sladkej smotany alebo kyslej smotany

masť

2 lyžice hladkej múky

soľ

korenie čierne mleté

bylinky podľa chuti

Príloha:

 

 

Zemiaková kaša

Zemiaky

Cestoviny

Ryža

Postup:

 

 

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme.

Každý kúsok mäsa potrieme horčicou a dáme odležať.

Na masti opražíme nasekanú cibuľku, pridáme pretlačený cesnak a  nasekaný rozmarín.

 

 

Krátko osmažíme a pridáme mäso, ktoré necháme,, zatiahnuť „.

Podlejeme vodou a dusíme, kým nie je mäso mäkké.

Po zmäknutí ho vyberieme.

 

 

V smotane rozmiešame múku, vlejeme do výpeku a prevaríme.

Podľa potreby dolejeme vodou.

 

 

Dochutíme a vložíme mäso, ktoré v omáčke prehrejeme.

Podávame so zemiakovou kašou alebo zemiakmi.

 

 

Výborná je aj verzia s cestovinou.

 

Mäsko je vynikajúce aj s ryžou či zemiakovou kašou, je len na vás, akú prílohu si zvolíte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn