Prírodné bravčové karé na hubách

Tento recept si naozaj zamiluejte.

Je veľmi jednoduchý, rýchly a fantasticky chutný.

Mäsko je zakaždým jemné a šťavnaté.

 

 

...

Podávajte so zemiakmi, zemiakovou kašou, ryžou, alebo inou prílohou podľa chuti.

Potrebujeme:

6 plátkov bravčové karé

2 ks cibuľa

trošku olej

soľ

korenie

sladká červená paprika

voda

šampiňóny

na zahustenie hladká múka

Príloha:

zemiaková kaša

opekané zemiaky

ryža

cestovina

Voliteľné:

Hrášok

Ryža

Pálivá paprika

Postup:

Mäso si nakrájame na plátky.

 

 

Plátky mäsa naklepeme.

Osolíme, okoreníme aj poprášime sladkou červenou paprikou.

 

 

Na oleji orestujeme cibuľu.

A sprudka na nej opečieme pripravené mäso.

Podlejeme vodou a podusíme do mäkka.

 

 

Šampiňóny nakrájame na plátky.

Pridáme huby a ešte povaríme.

Ak chcete, môžete pridať namiesto húb hrášok alebo kukuricu.

 

 

Do hrnca prilievame cez sitko vodu s múkou, aby nám nevznikli hrčky.

Zahustíme podľa potreby.

 

 

Ako prílohu si uvaríme zemiakovú kašu, ale môžeme podávať aj s ryžou.

Vynikajúce sú napríklad aj opekané zemiaky.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels