zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Recept mojej tety tíši najhorší kašeľ a čistí pľúca za 1 noc: Pomôže aj ľuďom, ktorí roky fajčili!

Zabudnite na kašeľ: Táto prírodná medicína prekoná aj kupované sirupy proti kašľu!

Perfektný tip, ako sa rýchlo a najmä prírodnou cestou vysporiadať s najčastejšími nástrahami jesenného počasia – prechladnutím, chrípkou a kašľom.

Dráždivý kašeľ môže byť naozaj vyčerpávajúci a často si s ním nevieme poradiť aj dlhé týždne.

Pripravte si túto domácu medicínu a po kašli neostane ani stopy.

 

 

Vďaka tomuto návodu z YouTube kanála FOOD AND HEALTH ! si pripravíte účinnú domácu medicínu.

Prírodné antibiotikum

Potrebujeme:

5 strúčikov cesnaku

1 cibuľu

3 PL medu

Postup:

 

 

Cesnak si ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky.

Cibuľu si rovnako ošúpeme a pokrájame.

Obe ingrediencie vložíme do mixéra a nasekáme najemno.

Následne zalejeme medom a dobre premiešame.

 

 

Zmes vložíme do čistého a suchého zaváraninového pohára a uzavrieme viečkom. 

Necháme stáť niekoľko hodín, aby sa uvoľnil sirup a ten potom precedíme cez husté sitko. 

Užívame podľa potreby, najlepšie 3-krát denne až do vyliečenia. 

Aké sú účinky jednotlivých zložiek

Cesnak – bič na vírusy

Cesnak si v období zvýšeného výskytu chrípky a ďalších chorôb z prechladnutia doprajte čo možno najčastejšie ako prevenciu i liek.

Cesnak je prírodné antibiotikum a antivirotikum, posilňuje imunitu a pomáha bojovať proti virózam.

 

 

Jeden (asi 6 g) až dva strúčiky denne, tri až štyri počas chrípkového obdobia – to je odporúčaná dávka pre dospelého človeka, ktorú neradno prekračovať. Skvelý prínos v tejto dobe má aj obyčajná cesnaková polievka.

Proti typickému cesnakovému aróma, ktoré nemusia byť každému príjemné, pomáha jesť cesnak zároveň s olejom, mliekom a medom alebo po jedle užiť kúsok petržlenovej vňate.

Cesnakové mlieko proti chrípke

 

Potrebujeme:

500 ml mlieka

10 strúčikov cesnaku (očistených a rozdrvených)

2 alebo 3 čajové lyžičky hnedého cukru

250 ml vody

 

Postup:

Dajte vodu a mlieko do hrnca. Pridajte cesnak a varte na miernom ohreve.

Počkajte kým zmes nezačne vrieť. Neprestávajte miešať kým sa zmes nevyparí na polovicu. Odstavte a oslaďte cukrom.

Takto pripravený nápoj je pripravený na servírovanie!

Cesnakový elixír na posilnenie imunity

 

 

Potrebujeme:

8 strúčikov cesnaku

4-5 cm koreňa zázvoru

5 l vody

2 bio citróny (chemicky neošetrené)

Postup:

Citrón umyte, ošúpte si zázvor a cesnak.

Zázvor aj cesnak nakrájajte na malé kúsky a citrón prekrojte na 4 kusy aj s kôrou.

Všetky ingrediencie vymixujte v mixéri.

Vodu nechajte zovrieť v hrnci a potom v nej rozmiešajte rozmixovanú zmes.

Nechajte vychladnúť a naplňte do sklenených pohárov. Tento elixír treba konzumovať každý deň najmenej 2 hodiny pred prvým jedlom.

Cibuľa zlikviduje kašeľ

 

 

Cibuľa pôsobí podobne ako cesnak, je ale jedinečná tým, že uvoľňuje hlieny a pomáha pri zápaloch dutín.

Pri prvom náznaku kašľa pomaly zjedzte surovú cibuľu. Ďalšie cibule rozkrojte a dajte do každej miestnosti, kde sa často pohybujete jednu.

Cibuľa vyčistí byt od baktérií. Alebo olúpte 1 cibuľu a nakrájajte na kolieska, zalejte 300 ml vriacej vody, zakryte a nechajte 20 minút vylúhovať. Sceďte.

Čaj pite teplý osladený medom trikrát denne.

Na nádchu a zápalové ochorenia prínosových dutín platí vdychovanie výparov z nakrájanej čerstvej cibule.

Síce si poplačete, ale pomôže vám to.

Zábal z nasekanej cibule zmierňuje bolesti v krku. Proti nádche pomáha, keď v cibuľovej šťave namočíte vatovú tyčinku a vložíte do nosa. Aplikujte raz za 2 hodiny.

Karamelový čaj proti kašľu

 

 

Potrebujeme:

cukor

cibuľu

vodu

ak máte tak aj zázvor

Postup:

Túto liečivú zmes (čaj) robím od oka a na koniec zvyknem pridávať aj trochu zázvoru.

V hrnci si skaramelizujeme cca 6 pl. kr. cukru takto ho pomaly rozpúšťame – keď je cukor rozpustený, zoberieme studenú vodu a nalejeme cca do pol hrnca.

Robievam v stredne veľkom hrnci! Chcela by som upozorniť, že keď nalejete vodu dajte pozor, lebo zmes začne bublať a aj striekať.

Netreba sa ľakať treba znížiť plameň a keď nám cela hmota stvrdne miešame a postupne sa rozpustí.

Do zmesi pridáme na pol prekrojenú cibuľu aj so šupou (nechávame len posledné šupy z cibule) a varíme 15min.

Potom podávame.Chutí výborne aj deťom a dokonca pomohol aj pri zápale pľúc.

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie