Prírodná BOMBA na čistenie pečene a ciev: Stačí len zmiešať 4 silné prísady a vypiť ráno – TU je účinok!

Našla som pre vás jeden úžasný recept na podporu zdrvia – zvlášť zdravia ciev, srdca a pečene.

Jeho tajomstvo tkvie v kombinácií jednotlivých prísad, ktoré navzájom znásobujú svoj účinok.

 

 

Tieto zložky možno už teraz máte doma.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Stačí ich len spojiť a vypiť vždy ráno.

Recept sme našli na kanáli Przepisy od Katarzyny.

 

 

Potrebujeme:

Červená repa 1 kus

Petržlen

Mrkva 3 kusy

Zázvor 20 gramov

Voda 300 ml

Physalis 4-5 ks

Postup:

Repu si ošúpeme.

 

 

Nakrájame na plátky a umyjeme v čistej vode.

Mrkvu si očistíme.

Nakrájame na plátky a rovnako umyjeme.

 

 

Teraz si pripravíme mixér.

Nalejeme doň vodu.

Pridáme mrkvu a rozmixujeme.

 

 

Petržlen si opláchneme a nakrájame alebo natrháme na drobnejšie.

Zázvor si ošúpeme a nakrájame na tenšie plátky – opláchneme.

 

 

Physalis stačí vylúpnuť zo šupky.

Teraz všetky prísady pridáme k rozmixovanej mrkve.

Všetko spolu rozmixujeme na jemno.

 

 

Teraz scedíme cez sito.

Vytlačíme čo najviac tekutiny.

Pijeme 100 ml – maximálne 1 pohár denne.

Najlepšie je piť nápoj ráno.

 

Cvikla

Cvikla pôsobí protizápalovo.

Podporuje regeneráciu, pomáha telu bojovať proti depresii.

Znižuje krvný tlak. Pre ľudí trpiacich vysokým krvným tlakom sa odporúča pravidelná konzumácia červenej repy.

Má priaznivý vplyv na srdce a cievy – zloženie červenej repy posilňuje steny ciev a tepien v našom tele, zlepšuje ich priechodnosť a stimuluje tvorbu hemoglobínu.

Posilňuje obranyschopnosť organizmu a zbavuje telo škodlivých látok.

Podporuje obnovu pečeňových buniek.

Petržlen

 

 

Petržlen sa odporúča používať na posilnenie ďasien, zlepšenie chuti do jedla a trávenia.

Odstraňuje soli z tela.

Ďalšou významnou liečivou látkou sú flavonoidy majúce veľmi dobrý vplyv na fungovanie organizmu, obzvlášť na cievy.

Petržlen pomáha pri opuchoch, vrátane opuchov dolných viečok.

Mrkva

 

 

Mrkva má vysoký obsah betakaroténu (provitamín A), vitamínov C, E, K a niekoľkých vitamínov B – B1, B2, B3, B6, B9.

Detoxikuje pečeň: Pečeň k detoxikácii potrebuje dostatok betakaroténu a síry, ktoré obsahuje práve mrkva.

Mrkva tak aktivuje detoxikačné enzýmy pečene.

Zázvor

 

 

Zázvor uľahčuje trávenie potravy.

Stimuluje tvorbu žalúdočnej šťavy a zlepšuje chuť do jedla.

Zázvor rozširuje cievy, riedi krv a preto podporuje prietok krvi.

Physalis

 

 

Physalis má antiseptický, protizápalový, hemostatický, analgetický, diuretický, choleretický účinok.

Vitamín B1 v physalis je zodpovedný za produkciu acetylcholínu, ktorý prenáša správu do nervov a svalov.

Nedostatok vitamínu B1 môže znížiť tvorbu acetylcholínu, ktorý spôsobuje nepravidelný srdcový rytmus a niekedy aj kongestívne zlyhanie srdca. Konzumáciou ovocia physalis sa vaše srdce stane zdravým a riziko infarktu sa zníži.

Pozor, ak ste precitlivený na niektorú zo zložiek. Taktiež neužívajte aj ste tehotná, alebo trpíte špecifickými chornickými ochoreniami.

Poraďte sa s vaším lekárom!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay