plny-hrniec_transparent_negativ.png

Robím geniálny slivkový koláč: Vďaka pravidlu 3:2 sa na recept ani nemusím pozerať!

Vynikajúci recept na drobenkový koláč so slivkami.

Nič sa nevyrovná lahodnému slivkového koláču.

Nebude pre vás ťažké ho pripraviť, za predpokladu, že poznáte jedno základné pravidlo.

3:2 nie je nič iné ako pomer múky a masla – na tri diely múky na pečenie krehkého cesta by sme mali použiť dva diely masla.

 

 

Nenáročný recept na jemný slivkový koláč z portálu newsy.gotujmy.

Potrebujeme:

30 g polohrubej múky

20 g masla

10 g kryštálového cukru

1 žĺtok

vanilkový cukor

 

 

50 g zrelých sliviek

1 PL zemiakovej múky

štipku soli

práškový cukor

 

 

Postup:

Na začiatku umyjeme slivky.

Odkôstkujeme.

Rozdelíme na polovicu.

 

 

Múku preosejeme cez sitko.

Pridáme vychladnutý žĺtok.

Potom pridáme maslo, cukor a vanilkový cukor.

 

 

Všetko spolu premiešame na doske.

Cesto nemiesime príliš dlho.

Vyformujeme z neho guľu.

 

 

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.

Zabalíme do fólie.

Necháme hodinu odstáť.

 

 

Po hodine vytvarujeme z jednej časti cesta na plechu základ.

Poukladáme naň slivky.

Posypeme ich zemiakovou múkou, aby sme zabránili vytečeniu tekutiny do cesta.

 

 

Druhú časť nastrúhame na strúhadle na poukladané ovocie.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme asi 45 minút pri teplote 180°C (horný/spodný ohrev).

 

 

Po upečení necháme koláč vychladnúť.

Posypeme práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes