Jednoduchý recept na obľúbenú ázijskú pochúťku, ktorú si môžete pripraviť v pohodlí domova.
Odkedy som objavil tento recept, Kung Pao už z reštaurácie neobjednávam.
Exkluzívny recept na najlepšie domáce kuracie Kung Pao z youtube kanála Viktor Nagy.
Potrebujeme:
kuracie stehná
1 bielok
farebnú papriku
čínsku kapustu
ocot (ryžový)
arašidy
1/2 cibule
1-2 cesnakové strúčiky
zázvor
jarnú cibuľku
1 vrchovatú ČL kukuričného škrobu
trochu čili (voliteľné)
kryštálový cukor
sójovú omáčku
ustricovú omáčku
tmavú sójovú omáčku
Postup:
Vykostené stehno nakrájame na menšie kúsky.
(Môžeme použiť aj kuracie prsia, stehná ale budú šťavnatejšie).
Nakrájané mäso vložíme do misky a nalejeme sójovú omáčku.
Pridáme bielok. Ďalej pridáme škrob a všetko spolu premiešame.
Mäso necháme marinovať 2-3 hodiny (môžeme nechať aj na noc).
Polovicu cibule prekrojíme na tri časti, nakrájame na veľké kocky a vložíme do samostatnej misky.
Pridáme nakrájanú zelenú časť z jarnej cibuľky.
Na veľké kocky nakrájame tuhšiu časť z dvoch listov čínskej kapusty a pridáme do misky so zeleninou.
Nakoniec pridáme nakrájanú farebnú papriku.
Do panvice alebo woku nalejeme rastlinný olej.
Do rozohriateho ohňa vložíme kuracie mäso a smažíme z oboch strán do zlatista.
Osmažené kuracie stehná scedíme cez sitko.
Panvicu s trochou oleja poriadne rozpálime.
Cesnak, zázvor a prípadne aj čili nakrájame na menšie kúsky a pridáme do panvice.
Pridáme nakrájanú zeleninu a arašidy. K zelenine pridáme mäso.
Nalejeme svetlú a tmavú sójovú omáčku, ustricovú omáčku a premiešame.
Potom pridáme trochu octu, cukor a zamiešame.
Prilejeme škrob zmiešaný s vodou, veľmi málo vody a dôkladne premiešame.
Hotové Kung Pao servírujeme s ryžou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: