Veľmi delikátna a lahodná torta s čerešňami, ktorá sa už dlho stala obľúbeným dezertom v našej domácnosti.
Potrebujeme:
- Riedky jogurt alebo kefír – 1 téglik (200 mililitrov)
- Čerešne čerstvé (alebo zmrazné) bez kôstky – 200 g
- Múka – 1 téglik (200 mililitrov)
- Vajcia – 3 kusy
- Cukor – 1 téglik (200 mililitrov)
- Sóda bikarbóna – 1,5 čajovej lyžičky
- Maslo – lyžička
- Práškový cukor na posypanie
Postup:
Rúra nastavte na 180 stupňov. Čerešne umyte a odkôstkujeme alebo rozmrazíme a necháme odkvapkavať šťavu.
Zmiešajte cukor a vajcia v miske do peny (ale nie viac ako 2 minúty). Pridajte jogurt, dôkladne premiešajte. Pridajte preosiatu zmes sódy a múky – podľa potreby pridajte múku, aby vzniklo hustejšie cesto, ako na palacinky.
Formu vymastite maslom a na dno rozložte čerešne. Na čerešne navrstvíte cesto a vložte do vyhriatej rúry.
Vložte koláč do rúry a pečte asi 45 minút, alebo podľa skúseností s rúrou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)