plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pripravte si doma taliansku lahôdku „Pasta Carbonara“

Doprajte si zážitok z jedla ako v pravej talianskej reštaurácie.

Aj cestoviny môžu byť luxusným a delikátnym pokrmom. Ich príprava podľa klasických talianskych receptov sľubuje nielen skvelý výsledok, ale úžasné spojenie chutí a vôní. Vyskúšajte tieto vynikajúce a legendárne talianske cestoviny, ktoré zvládnete rýchlo, jednoducho a so skvelým výsledkom.

Potrebujeme:

200 g špagiet

100 g pancetty (môžeme nahradiť prerastenou slaninou)

50 g strúhaného syra pecorino romano (môžeme nahradiť parmenzánom)

1 vajce

1 žĺtok

1 lyžicu olivového oleja

Soľ

Čierne mleté korenie (ideálne čerstvo namleté)

Postup:

Cestoviny uvaríme v slanej vode al dente. Vajce so žĺtkom rozšľaháme v miske. Pancettu nakrájame na tenké plátky a orestujeme na olivovom oleji v hlbokej panvici.

Cestoviny scedíme (odložíme si trochu vody z cestovín bokom). Uvarené cestoviny preložíme na panvicu k orestovanej pancette, premiešame, stiahneme plameň na najmenší stupeňa a cestoviny prelejeme rozšľahanou vaječnou zmesou. Vajíčka miešame len veľmi zľahka, aby sme nezískali nevzhľadnú omeletu, ale krémovú konzistenciu.

Do zmesi na panvicu pridáme polovicu strúhaného syra, ak sa nám zdá zmes suchá, môžeme podliať trochou vody z cestovín.

Dochutíme soľou a korením.

Cestoviny servírujeme ešte horúce a priamo na tanieri posypeme zvyšným syrom.

Prajeme vám dobrú chuť. :-)

Najlepšie recepty na dnes