Pripravte si dokonalé fánky: Táto sladká dobrota cez fašiangy nesmie chýbať a milujú ich malí, aj veľkí!

5012

Hoci sa obdobie fašiangov musí tento rok zaobísť bez tradičných karnevalov a plesov, môžete si pripraviť aspoň niektoré z typických fašiangových pochúťok, medzi ktoré rozhodne patria aj fánky. Tento recept podľa youtube je veľmi jednoduchý a fánky chutia dokonalo!

Tajomstvo chuti spočíva v pridaní šľahačkovej smotany, vďaka ktorej sú fánky nesmierne jemné a fantasticky lahodné!

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

4 žĺtka

200 g šľahačkovej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL octu

olej na vysmážanie

Postup:

Do misy si nasypeme múku, primiešame žĺtky, nalejeme smotanu, pridáme ešte lyžičku octu a dobre premiešame.

Cesto si preložíme na pracovnú dosku a dôkladne ho miesime asi 10 minút.

Potom ho vložíme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme odpočívať 30 minút.

Cesto si potom narežeme na približne rovnaké kusy, každý kus rozvaľkáme a nakrájame na rovnako široké pásy, ktoré potom prekrojíme na polovicu.

V strede každej časti nakrojíme pásik, cez ktorý preložíme jeden kraj, aby sme docielili pekný tvar.

Do hlbšej panvice alebo do hrnca si nalejeme väčšie množstvo oleja, rozhorúčime ho a vysmážame z oboch strán do zlatista.

Hotové fánky ukladáme na papierové utierky a pred servírovaním ich ešte posypeme práškovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár