Hoci sa obdobie fašiangov musí tento rok zaobísť bez tradičných karnevalov a plesov, môžete si pripraviť aspoň niektoré z typických fašiangových pochúťok, medzi ktoré rozhodne patria aj fánky. Tento recept podľa youtube je veľmi jednoduchý a fánky chutia dokonalo!
Tajomstvo chuti spočíva v pridaní šľahačkovej smotany, vďaka ktorej sú fánky nesmierne jemné a fantasticky lahodné!
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
4 žĺtka
200 g šľahačkovej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ČL octu
olej na vysmážanie
Postup:
Do misy si nasypeme múku, primiešame žĺtky, nalejeme smotanu, pridáme ešte lyžičku octu a dobre premiešame.
Cesto si preložíme na pracovnú dosku a dôkladne ho miesime asi 10 minút.
Potom ho vložíme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme odpočívať 30 minút.
Cesto si potom narežeme na približne rovnaké kusy, každý kus rozvaľkáme a nakrájame na rovnako široké pásy, ktoré potom prekrojíme na polovicu.
V strede každej časti nakrojíme pásik, cez ktorý preložíme jeden kraj, aby sme docielili pekný tvar.
Do hlbšej panvice alebo do hrnca si nalejeme väčšie množstvo oleja, rozhorúčime ho a vysmážame z oboch strán do zlatista.
Hotové fánky ukladáme na papierové utierky a pred servírovaním ich ešte posypeme práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť!
Pridajte svoj komentár