plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pripravte si dokonalé fánky: Táto sladká dobrota cez fašiangy nesmie chýbať a milujú ich malí, aj veľkí!

Hoci sa obdobie fašiangov musí tento rok zaobísť bez tradičných karnevalov a plesov, môžete si pripraviť aspoň niektoré z typických fašiangových pochúťok, medzi ktoré rozhodne patria aj fánky.

 

 

Tento recept podľa youtube je veľmi jednoduchý a fánky chutia dokonalo!

Tajomstvo chuti spočíva v pridaní šľahačkovej smotany, vďaka ktorej sú fánky nesmierne jemné a fantasticky lahodné!

 

 

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

4 žĺtka

200 g šľahačkovej smotany

1 ČL octu

olej na vysmážanie

Postup:

 

 

Do misy si nasypeme múku.

Primiešame žĺtky.

Nalejeme smotanu, pridáme ešte lyžičku octu a dobre premiešame.

 

 

Cesto si preložíme na pracovnú dosku.

Dôkladne ho miesime asi 10 minút.

Potom ho vložíme do misy.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme odpočívať 30 minút.

 

 

Cesto si potom narežeme na približne rovnaké kusy, každý kus rozvaľkáme.

Nakrájame na rovnako široké pásy.

Tie potom prekrojíme na polovicu.

 

 

V strede každej časti nakrojíme pásik, cez ktorý preložíme jeden kraj.

Ide o to, aby sme docielili pekný tvar.

 

 

Do hlbšej panvice alebo do hrnca si nalejeme väčšie množstvo oleja.

Rozhorúčime ho.

Vysmážame z oboch strán do zlatista.

 

 

Hotové fánky ukladáme na papierové utierky.

Pred servírovaním ich ešte posypeme práškovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes