plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pripravte najjednoduchšie a najjemnejšie šišky: Nadýchaná dobrota, ktorá nikdy neomrzí!

Pripravte si doma neskutočne lahodné šišky, aké ste ešte nejedli.

Nenáročný a rýchly recept, ktorý si okamžite s celou rodinou zamilujete.

 

 

Vďaka jednoduchému cukrárskemu triku sú šišky ešte šťavnatejšie a nesmierne lahodné – tajomstvo spočíva v pridaných rozmixovaných  jablkách rovno do cesta.

Jednoduchý recept z youtube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ na lahodné šišky.

Potrebujeme:

2 jablká

1 vajce

2 PL kryštálového cukru (40 g)

1 balenie sušeného droždia (10 g)

1 pohár mlieka (200 ml)

1/2 šálky vody (100 ml)

6 PL rastlinného oleja (40 ml)

3 poháre hladkej múky (360 g)

1 balenie vanilkového cukru (5 g)

1 balenie sódy bikarbóny (10 g)

rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Na začiatku ošúpeme jablká.

Odstránime jadierka a prekrojíme na polovicu.

Jablká vložíme do väčšej misy, pridáme vajce, cukor, droždie.

Ručným mixérom rozmixujeme na pyré.

 

 

Potom do zmesi pridáme teplé mlieko, teplú vodu, olej.

Metličkou zamiešame.

Ďalej pridáme múku, vanilkový cukor, sódu bikarbónu.

Miešame, kým nezmiznú hrudky múky.

 

 

Cesto prekryjeme fóliou .

Necháme kysnúť 30 minút.

Na panvicu nalejeme olej.

Naberačku ponoríme do rozpáleného oleja.

 

 

Cesto nalejeme do naberačky a vrch zarovnáme lyžicou.

O pár sekúnd sa cesto oddelí od naberačky a zostane plávať v oleji.

 

 

Šišky smažíme na strednom ohni do hneda z oboch strán.

Po vysmažení obalíme šišky v cukre.

Môžeme ich servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes