plny-hrniec_transparent_negativ.png

Uvarte bravčovú panenku takto a hostia vám budú ďakovať: Jednoduchý recept na veľkolepé jedlo!

Náš recept na lahodnú panenku neobsahuje žiadne zložité suroviny a zvládne ho pripraviť úplne každý.

Prekvapte svojich najbližších neodolateľne chutným a nezabudnuteľným obedom, za ktorý vám budú ešte dlho ďakovať.

 

 

Famózny recept na pečené bravčové mäso z youtube kanála Fleisch Rezepte von Irma.

Potrebujeme:

700 g bravčovej panenky

soľ

mleté čierne korenie

sušený cesnak

slaninu

rastlinný olej

Na šalát:

zväzok rukoly (môžeme použiť akúkoľvek zeleninu)

1 avokádo

citrónovú šťavu

cherry paradajky

štipku soli

štipku mletého čierneho korenia

2 PL olivového oleja

balkánsky syr

 

 

Postup:

Bravčovú panenku pozdĺžne nakrájame na plátky.

Plátky prekryjeme potravinovou fóliou a tĺčikom vyklepeme.

 

 

Vyklepané plátky posypeme soľou, čiernym korením a cesnakom.

Potom na panenku naukladáme plátky slaniny.

A pevne zrolujeme.

 

 

Rolky navlečieme na špajle.

Potom ich prekrojíme na polovicu.

 

 

Na panvici zohrejeme olej.

Rolky opečieme zo všetkých strán na prudkom ohni.

 

 

Opečené mäsové rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 20 minút pri teplote 200°C.

Do samostatnej misky pridáme rukolu.

 

 

Avokádo ošúpeme a nakrájame na kocky.

Pridáme do misky a pokvapkáme citrónovou šťavou.

 

 

Pridáme na polovicu rozkrojené cherry paradajky.

Posolíme a okoreníme čierny korením.

Polejeme olivovým olejom a premiešame.

Do šalátu pridáme na kocky nakrájaný syr.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes