Ako pripraviť najlepšie mäso Stroganov?

Toto jedlo je u nás doma veľmi obľúbené. Hoci je najvhodnejšie na jeho prípravu hovädzie mäso, môžete ho nahradiť aj bravčovým či dokonca kuracím mäsom.

Toto jedlo je u nás doma veľmi obľúbené. Hoci je najvhodnejšie na jeho prípravu hovädzie mäso, môžete ho nahradiť aj bravčovým či dokonca kuracím mäsom.

Potrebujeme:

500 g hovädzieho mäsa

1-2 kusy cibule (ak máme veľkú cibuľu, stačí jedna)

1 lyžicu horčice

Soľ a korenie podľa chuti

200 g húb (ideálne čerstvé šampiňóny)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 lyžice sladkej smotany

1 a 1/2  lyžice rajčinového pretlaku

1 a 1/2 lyžice hladkej múky

150-200 ml vody

Hovädzí bujón

(vodu a bujón môžeme nahradiť 1 šálkou hovädzieho vývaru)

Slnečnicový olej na restovanie mäsa a cibule s hubami

Postup:

Hovädzie mäso naklepeme a nakrájame na úzke rezance. Osolíme, okoreníme a posypeme múkou. Dobre premiešame.

Na panvici zahrejeme trochu oleja a hovädzie mäso orestujeme. Potom prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť. Potom odstránime pokrievku a varíme, kým sa z mäsa neodparí väčšina šťavy.

Do hrnca nalejeme vodu a rozpustíme v nej bujón. Necháme prevariť a potom túto zmes nalejeme k mäsu.

Kým sa varí mäso vo vývare, na panvici orestujeme cibuľku s hubami. Potom túto zmes pridáme k mäsu.

Nakoniec pridáme do mäsovej zmesi horčicu, pretlak a varíme, kým mäsko nie je mäkké.

Keď je mäso hotové, pridáme smotanu, necháme prevariť a zložíme z plameňa.

Hovädzí Stroganov s hubami je pripravený.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)