Ako pripraviť nadýchanú omeletu ľahkú ako obláčik? Naučte sa malé tajomstvo!

Omeletu ľahkú ako obláčik nepripravíte len tak na panvici. Naučte sa malé tajomstvo, vďaka ktorému bude neodolateľná.

Omeleta nadýchaná a jemná ako obláčik. To už nie je obyčajné jedlo, ale potešenie nielen pre chuťové bunky, ale aj oko. Tajomstvo spočíva v správnom pomere ingrediencií a tiež príprave v rúre, kde sa omeleta pripravuje síce pomalšie, ako na panvici, no konečný výsledok stojí za to. Nezabúdajte, že najdôležitejší je správny pomer vajec a mlieka!

Potrebujeme:

Potrebujeme:

10 vajce

500 ml mlieka (na každé vajce pripadá 50ml mlieka)

¾ lyžičky soli

Štipku čierneho korenia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

70 g masla

Postup:

Mlieko zmiešame s vajíčkami, soľou a korením. Žĺtky rozbijeme vidličkou a celú hmotu dôkladne vymiešame.

Formu s vysokými okrajmi (omeleta porastie, preto je vhodné zvoliť zvoliť takúto formu) vymastíme 10 g masla.

Omeletu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút. Najdôležitejšie je rúru po vypnutí hneď neotvárať ešte 15 minút. Potom omeletu potrieme zvyšným maslom, nakrájame na kúsky a môžeme podávať.

Podľa chuti môžete omeletu pripravovať so šunkou, syrom alebo kúskami zeleniny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom