Vynikajúci recept na chutnú klasiku z bravčového boku.
Toto jedlo som mal strašne rád v mladosti a nikdy som ho nevedel správne pripraviť.
S týmto receptom sa mi to už nestane.
Fantastický recept z youtube kanála Schneller Koch na bravčový bôčik.
Potrebujeme:
1600-2000 g bravčového boku
1 l vody
130-150 g soli
čierne korenie
nové korenie
bobkový list
koriander
10-12 strúčikov cesnaku
2 ČL mletej červenej papriky
3/4 ČL mletého koriandra
1/2 ČL mletého bobkového listu
1/2 ČL mletého feniklu
Postup:
Na začiatku mäso poriadne opláchneme.
Servítkami osušíme.
Potom mäso nakrájame na kúsky.
Do rajnice nalejeme vodu a privedieme ju do varu.
Potom pridáme soľ, čierne a nové korenie, bobkové listy, koriander, lyžicou premiešame.
Prekryjeme pokrievkou a necháme dusiť 3-4 minúty.
Na tvrdej podložke nakrájame cesnak na tenké plátky.
Pripravíme si 1,5 l sklenené nádoby.
Vložíme do nich cesnak, nakrájané mäso.
Zalejeme horúcou slanou zmesou.
Poháre uzavrieme vrchnákom a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
Potom ich vložíme do chladničky.
Necháme odstáť 4-5 dní.
Po piatich dňoch vyberieme mäso z pohárov.
Dobre ho osušíme papierovou servítkou.
Do väčšej misy pridáme mletú papriku, koriander, mletý bobkový list, fenikel.
Lyžicou premiešame.
Kúsky mäsa namočíme v bylinnej zmesi a rozotrieme ju zo všetkých strán.
Mäso potom jednotlivo zabalíme do papiera na pečenie a vložíme do mrazničky.
Po jednom dni môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: