Pripravím bravčový bok bez varenia, pečenia a vyprážania: Nevšedný kulinársky zážitok, aký ste rozhodne nečakali!

Vynikajúci recept na chutnú klasiku z bravčového boku.

Toto jedlo som mal strašne rád v mladosti a nikdy som ho nevedel správne pripraviť.

S týmto receptom sa mi to už nestane.

 

 

Fantastický recept z youtube kanála Schneller Koch na bravčový bôčik.

Potrebujeme:

1600-2000 g bravčového boku

1 l  vody

130-150 g soli

čierne korenie

nové korenie

bobkový list

koriander

10-12 strúčikov cesnaku

2 ČL mletej červenej papriky

3/4 ČL mletého koriandra

1/2 ČL mletého bobkového listu

1/2 ČL mletého feniklu

Postup:

Na začiatku mäso poriadne opláchneme.

Servítkami osušíme.

Potom mäso nakrájame na kúsky.

 

 

Do rajnice nalejeme vodu a privedieme ju do varu.

Potom pridáme soľ, čierne a nové korenie, bobkové listy, koriander, lyžicou premiešame.

Prekryjeme pokrievkou a necháme dusiť 3-4 minúty.

 

 

Na tvrdej podložke nakrájame cesnak na tenké plátky.

Pripravíme si 1,5 l sklenené nádoby.

Vložíme do nich cesnak, nakrájané mäso.

Zalejeme horúcou slanou zmesou.

 

 

Poháre uzavrieme vrchnákom a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

Potom ich vložíme do chladničky.

Necháme odstáť 4-5 dní.

 

 

Po piatich dňoch vyberieme mäso z pohárov.

Dobre ho osušíme papierovou servítkou.

Do väčšej misy pridáme mletú papriku, koriander, mletý bobkový list, fenikel.

Lyžicou premiešame.

 

 

Kúsky mäsa namočíme v bylinnej zmesi a rozotrieme ju zo všetkých strán.

Mäso potom jednotlivo zabalíme do papiera na pečenie a vložíme do mrazničky.

 

 

Po jednom dni môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Dnes najobľúbenejšie