Pripravený za 10 minút: Hrnčekový banánový koláč

Lahodný a neuveriteľne jednoduchý koláčik z chuťou a vôňou sladkých banánov. Vyskúšajte túto sladkú dobrotu, pripravenú v rekordnom čase.

Lahodný a neuveriteľne jednoduchý koláčik z chuťou a vôňou sladkých banánov. Vyskúšajte túto sladkú dobrotu, pripravenú v rekordnom čase.

Potrebujeme:

2 banány

Šťavu z 1 citróna

1,5 šálky kryštálového cukru

1 šálku kyslej smotany

1 šálku bieleho jogurtu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 šálku mlieka

1 šálku oleja

1 šálku hladkej múky

1 šálku krupice

(na odmeranie ingrediencií vždy používajte šálku s rovnakým objemom)

1 bal. banánového pudingu (40g)

1 bal. prášku do pečiva

1 bal. vanilkového cukru

Voliteľné: pomarančová kôra, rum, čokoláda

Postup:

Banány roztlačíme vidličkou, zmiešame s citrónovou šťavou a cukrom. Potom pridáme ostatné „mokré“ prísady (jogurt, smotanu, olej a mlieko).

Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingovým práškom a krupicou, Obe hmoty premiešame a vypracujeme jednotné cesto (môžeme pridať niekoľko kvapiek rumu alebo kúsky čokolády.

Formu na pečenie vymastíme a vysypeme múkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 175 stupňov. Po 20 minútach pečenia zvýšime teplotu na 190 stupňov a pečieme, kým koláčik na povrchu nebude mať ružovkastú farbu.

Koláčik necháme vychladnúť a nekrájame na kocky. Podávame so šálkou mlieka alebo čaju.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika