plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na prípravu najjemnejšej pečienky podľa šéfa pod slnkom potrebujete túto jednu surovinu: Jednoduchý trik pre dokonalú pečienku!

Tento jednoduchý trik podľa stránky napadovy.blog spraví z pečienky hotovú delikatesu. Je taká jemná, že sa úplne rozpadáva na jazyku. A pritom stačí pridať len túto jednu surovinu, ktorú používajú aj šéfkuchári- kukuričný škrob!

Potrebujeme:

500 g pečienky

1 PL kukuričného škrobu

20 ml oleja

1 vajce

2 cibule

soľ

korenie

Postup:

Pečienku si umyte a nakrájajte na stredne veľké kúsky. Pridajte korenie podľa chuti.

Vajce si rozšľahajte so škrobom, ponorte doňho pečienku a dobre premiešajte. Nechajte takto naložené 40 – 60 minút.

Na panvici si zohrejte olej a každý kúsok z oboch strán opekajte asi 2 minúty.

Samostatne si osmažte cibuľu nakrájanú na pol krúžky a potom spojte cibuľu s pečienkou. Poduste na miernom ohni asi 10 – 15 minút. Osoľte.

Chutné a jemné kúsky pečienky sa výborne hodia s ryžou, aj zemiakovou kašou. Prajeme dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes