Tento jednoduchý trik podľa stránky napadovy.blog spraví z pečienky hotovú delikatesu. Je taká jemná, že sa úplne rozpadáva na jazyku. A pritom stačí pridať len túto jednu surovinu, ktorú používajú aj šéfkuchári- kukuričný škrob!
Potrebujeme:
500 g pečienky
1 PL kukuričného škrobu
20 ml oleja
1 vajce
2 cibule
soľ
korenie
Postup:
Pečienku si umyte a nakrájajte na stredne veľké kúsky. Pridajte korenie podľa chuti.
Vajce si rozšľahajte so škrobom, ponorte doňho pečienku a dobre premiešajte. Nechajte takto naložené 40 – 60 minút.
Na panvici si zohrejte olej a každý kúsok z oboch strán opekajte asi 2 minúty.
Samostatne si osmažte cibuľu nakrájanú na pol krúžky a potom spojte cibuľu s pečienkou. Poduste na miernom ohni asi 10 – 15 minút. Osoľte.
Chutné a jemné kúsky pečienky sa výborne hodia s ryžou, aj zemiakovou kašou. Prajeme dobrú chuť!