plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pridávaš prášok do pečiva? Tajomstvo chutného kuracieho mäsa!

Pripravte si doma grandiózne kuracie krídelka, na aké ani v reštaurácii nenarazíte.

Chrumkavé vysmážané krídla v neodolateľnej kombinácii so zemiakmi a aromatickou omáčkou vám naženú slinky do úst.

 

 

Vynikajúci recept na lahodné kuracie krídla z youtube kanála Schneller Koch.

Potrebujeme:

1 kg kuracích krídeliek

1 a 1/2 ČL soli

1 ČL cesnakového prášku

mleté čierne korenie

1 ČL zázvorového prášku

1 ČL prášku do pečiva

1 vajce

2 PL múky

2 PL kukuričného škrobu

2 PL rastlinného oleja

Na vysmážanie:

200 ml rastlinného oleja

Na omáčku:

1 papriku

1-2 paradajky

pikantnú papriku podľa chuti

zväzok petržlenovej vňate alebo koriandra

2-3 strúčiky cesnaku

2 PL olivového oleja

soľ

mleté čierne korenie

Na zemiaky:

1 PL olivového oleja

kôpor

30 g masla

1-2 strúčiky cesnaku

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Na začiatku krídla vysušíme papierovou utierkou a odrežeme konce.

Potom krídla vložíme do potravinárskeho vrecka.

 

 

Do menšej misky pridáme soľ a cesnakový prášok.

Ďalej pridáme čierne korenie, zázvorový prášok, prášok do pečiva, zmiešame a pridáme ku krídlam.

 

 

Otvor na vrecku uzavrieme a dobre premiešame.

V miske rozšľaháme vajce, pridáme do vrecka a opäť premiešame.

 

 

Vrecko uzavrieme a necháme 30 minút marinovať.

Do hrnca vložíme neošúpané zemiaky, zalejeme vodou, pridáme soľ a uvaríme do mäkka.

 

 

Papriku, paradajku a čili papričku nakrájame na menšie kúsky.

Nasekáme petržlenovú vňať a všetko vložíme do kuchynského robota a rozmixujeme.

 

 

Na panvici mierne zahrejeme olivový olej.

Pridáme zeleninovú zmes, zamiešame, na miernom ohni privedieme do varu a potom povaríme 3 minúty.

 

 

Pridáme soľ, čierne korenie a premiešame.

Po 30-ich minútach pridáme do vrecka s krídlami múku a rukou zamiešame.

 

 

Potom pridáme škrob a premiešame.

Nakoniec pridáme olej, vrecko uzavrieme a zamiešame.

 

 

Do panvice nalejeme olej a dobre rozohrejeme.

Vložíme krídla a vyprážame na vysokej teplote, po dvoch minútach oheň mierne znížime (stredná teplota).

 

 

Krídla smažíme z každej strany 5-7 minút.

Na panvici zohrejeme olivový olej a vložíme uvarené a scedené zemiaky.

 

 

Zemiaky roztlačíme dnom pohára (viď video).

Potom zemiaky opekáme 2-3 minúty do zlatista, pokvapkáme olivovým olejom, otočíme a pečieme, kým nezhnednú.

 

 

Vypražené krídla poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

Do malej misky s rozpusteným maslom pretlačíme cesnak a premiešame.

 

 

Horúce zemiaky posypeme soľou a čiernym korením.

Potrieme zmesou masla a cesnaku a posypeme nasekaným kôprom.

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes