Pripravte si doma grandiózne kuracie krídelka, na aké ani v reštaurácii nenarazíte.
Chrumkavé vysmážané krídla v neodolateľnej kombinácii so zemiakmi a aromatickou omáčkou vám naženú slinky do úst.
Vynikajúci recept na lahodné kuracie krídla z youtube kanála Schneller Koch.
Potrebujeme:
1 kg kuracích krídeliek
1 a 1/2 ČL soli
1 ČL cesnakového prášku
mleté čierne korenie
1 ČL zázvorového prášku
1 ČL prášku do pečiva
1 vajce
2 PL múky
2 PL kukuričného škrobu
2 PL rastlinného oleja
Na vysmážanie:
200 ml rastlinného oleja
Na omáčku:
1 papriku
1-2 paradajky
pikantnú papriku podľa chuti
zväzok petržlenovej vňate alebo koriandra
2-3 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
Na zemiaky:
1 PL olivového oleja
kôpor
30 g masla
1-2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Na začiatku krídla vysušíme papierovou utierkou a odrežeme konce.
Potom krídla vložíme do potravinárskeho vrecka.
Do menšej misky pridáme soľ a cesnakový prášok.
Ďalej pridáme čierne korenie, zázvorový prášok, prášok do pečiva, zmiešame a pridáme ku krídlam.
Otvor na vrecku uzavrieme a dobre premiešame.
V miske rozšľaháme vajce, pridáme do vrecka a opäť premiešame.
Vrecko uzavrieme a necháme 30 minút marinovať.
Do hrnca vložíme neošúpané zemiaky, zalejeme vodou, pridáme soľ a uvaríme do mäkka.
Papriku, paradajku a čili papričku nakrájame na menšie kúsky.
Nasekáme petržlenovú vňať a všetko vložíme do kuchynského robota a rozmixujeme.
Na panvici mierne zahrejeme olivový olej.
Pridáme zeleninovú zmes, zamiešame, na miernom ohni privedieme do varu a potom povaríme 3 minúty.
Pridáme soľ, čierne korenie a premiešame.
Po 30-ich minútach pridáme do vrecka s krídlami múku a rukou zamiešame.
Potom pridáme škrob a premiešame.
Nakoniec pridáme olej, vrecko uzavrieme a zamiešame.
Do panvice nalejeme olej a dobre rozohrejeme.
Vložíme krídla a vyprážame na vysokej teplote, po dvoch minútach oheň mierne znížime (stredná teplota).
Krídla smažíme z každej strany 5-7 minút.
Na panvici zohrejeme olivový olej a vložíme uvarené a scedené zemiaky.
Zemiaky roztlačíme dnom pohára (viď video).
Potom zemiaky opekáme 2-3 minúty do zlatista, pokvapkáme olivovým olejom, otočíme a pečieme, kým nezhnednú.
Vypražené krídla poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.
Do malej misky s rozpusteným maslom pretlačíme cesnak a premiešame.
Horúce zemiaky posypeme soľou a čiernym korením.
Potrieme zmesou masla a cesnaku a posypeme nasekaným kôprom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU