Pridajte prášok do pečiva do mletého hovädzieho mäsa a budete milo prekvapení: Tento recept si zamilujete!

Lahodná fašírka s ryžou z panvice ako neodolateľná večera.

Do mletého mäsa pridajte prášok do pečiva a nechajte sa prekvapiť vynikajúcou chuťou.

 

 

Zaujímavý recept z youtube kanála schnelle Küche na jemné domáce fašírky.

...

Vďaka prášku do pečiva budú famózne, málolokto pozná tento trik!

V skutočnosti prášok do pečiva spôsobí, že mäsko bude jemnejšie a fašírky krásne nadýchané a lahodné.

Potrebujeme:

900 g mletého mäsa

soľ

mleté čierne korenie

koriander

rascu

1/3 ČL prášku do pečiva

1 PL citrónovej šťavy

1 PL vody

1 cibuľu

petržlenovú vňať

1 šálku ryže

rastlinný olej

1 cibuľu

1 mrkvu

1 paradajku

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

2 šálky vody

Postup:

 

 

 

Do misky s mletým mäsom pridáme soľ, čierne korenie, koriander a rascu.

Do menšej misky pridáme prášok do pečiva, citrónovú šťavu, vodu.

Lyžicou zamiešame.

 

 

Zmes pridáme do misky s mäsom.

Do misky cez sitko precedíme šťavu z nastrúhanej cibule.

 

 

Nastrúhanú cibuľu s nasekanou petržlenovou vňaťou pridáme do mäsovej zmesi.

Rukami dôkladne premiešame.

Do čistej misky pridáme ryžu, vodu, lyžicou miešame.

Necháme odstáť.

 

 

Na kocky nakrájanú paradajku a cibuľu.

Pridáme aj mrkvu osmaženú na naolejovanej panvici.

Ďalej pridáme ryžu, soľ, čierne korenie, mletú papriku.

Premiešame.

 

 

Ryžovú zmes zalejeme vodou, prekryjeme pokrievkou a necháme variť.

Z mäsovej hmoty vytvarujeme fašírky.

Poukladáme ich na podložku.

 

 

Fašírky smažíme na strednom ohni 10-15 minút na oboch stranách.

Hotové fašírky servírujeme s voňavou ryžou.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay