Lahodná fašírka s ryžou z panvice ako neodolateľná večera.
Do mletého mäsa pridajte prášok do pečiva a nechajte sa prekvapiť vynikajúcou chuťou.
Zaujímavý recept z youtube kanála schnelle Küche na jemné domáce fašírky.
Vďaka prášku do pečiva budú famózne, málolokto pozná tento trik!
V skutočnosti prášok do pečiva spôsobí, že mäsko bude jemnejšie a fašírky krásne nadýchané a lahodné.
Potrebujeme:
900 g mletého mäsa
soľ
mleté čierne korenie
koriander
rascu
1/3 ČL prášku do pečiva
1 PL citrónovej šťavy
1 PL vody
1 cibuľu
petržlenovú vňať
1 šálku ryže
rastlinný olej
1 cibuľu
1 mrkvu
1 paradajku
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
2 šálky vody
Postup:
Do misky s mletým mäsom pridáme soľ, čierne korenie, koriander a rascu.
Do menšej misky pridáme prášok do pečiva, citrónovú šťavu, vodu.
Lyžicou zamiešame.
Zmes pridáme do misky s mäsom.
Do misky cez sitko precedíme šťavu z nastrúhanej cibule.
Nastrúhanú cibuľu s nasekanou petržlenovou vňaťou pridáme do mäsovej zmesi.
Rukami dôkladne premiešame.
Do čistej misky pridáme ryžu, vodu, lyžicou miešame.
Necháme odstáť.
Na kocky nakrájanú paradajku a cibuľu.
Pridáme aj mrkvu osmaženú na naolejovanej panvici.
Ďalej pridáme ryžu, soľ, čierne korenie, mletú papriku.
Premiešame.
Ryžovú zmes zalejeme vodou, prekryjeme pokrievkou a necháme variť.
Z mäsovej hmoty vytvarujeme fašírky.
Poukladáme ich na podložku.
Fašírky smažíme na strednom ohni 10-15 minút na oboch stranách.
Hotové fašírky servírujeme s voňavou ryžou.
Dobrú chuť!
Video návod: