plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pridajte krupicu do mletého mäsa: Najchutnejší recept na obed!

Ponúkame vám návod, ako pripraviť obed z jednoduchých ingrediencií.

Cenovo dostupný, rýchly a jednoduchý recept.

 

 

Naučila som sa ho ešte za bývalého režimu a praktizujem do dnes. Ide o vychytávku, vďaka ktorému bude mleté mäso omnoho chutnejšie a šťavnatejšie.

Vynikajúci recept z youtube kanála Panna Lesia na fašírky s krupicou.

Potrebujeme:

500 g mletého bravčového mäsa

4 PL krupice

1 cibuľu

1 zemiak

1 vajce

1/5 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL sušeného cesnaku

1 ČL mletej sladkej papriky

1/2 ČL soli

2 PL rastlinného oleja

strúhanku

Postup:

Do misky vložíme mleté mäso, pridáme krupicu.

Vareškou dobre premiešame.

Na jemnom strúhadle nastrúhame umytý a ošúpaný zemiak.

 

 

Potom najemno nastrúhame aj cibuľu a zeleninu pridáme do mletého mäsa.

Nakoniec pridáme vajce.

Všetko spolu poriadne premiešame.

 

 

Ďalej pridáme soľ, mletú papriku, sušený cesnak, mleté čierne korenie.

Rukami premiešame.

Misku prekryjeme tanierom na 10-15 minút, aby krupica napučala.

 

 

Z cesta vytvarujeme fašírky, dôkladne ich obalíme v strúhanke.

Poukladáme na tanier.

Panvicu zohrejeme na strednom ohni a pridáme olej.

 

 

Fašírky poukladáme na panvicu a smažíme z oboch strán do hneda.

Aby sa fašírky usmažili rovnomerne aj vo vnútri.

Nalejeme do panvice trochu horúcej vody.

Prekryjeme pokrievkou.

Smažíme ďalších 15 minút na miernom ohni.

 

 

Po dopečení môžeme lahodné fašírky servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes