Keď budete nabudúce variť zemiaky, pridajte do vody aj kúsok mrkvy: Tento trik by mal počas zimy poznať každý, zapamätajte si ho!

Zemiaky varíme takmer denne, je preto dobré poznať tento jednoduchý trik, ktorý vám zaručí, že z tejto potraviny nebude len obyčajná príloha, ale čosi omnoho viac!

Zemiaky varíme takmer denne, je preto dobré poznať tento jednoduchý trik, ktorý vám zaručí, že z tejto potraviny nebude len obyčajná príloha, ale čosi omnoho viac!

Obdobie chrípky a prechladnutí je tu. Poradíme vám skvelý nápad, ako získať maximálnu dávku najpotrebnejšieho vitamínu tohoto obdobia (viatmínu C) z potraviny, ktorú pripravujete každý deň – z obyčajných zemiakov. To však nie je všetko, poradíme aj ďalšie skvelé tipy a triky, ktoré v kuchyni vyvážite zlatom!

Pri varení zemiakov k nim vždy dajte aj kúsok čerstvej mrkvy. Nie je to na ozdobu, ani kvôli farbe, karotén, ktorý obsahuje mrkva totiž dokáže ochrániť vitamín C v zemiakoch (a tie ho vôbec nemajú málo). Ide o veľmi jednoduchý, no veľmi užitočný tip, ako vyťažiť z obľúbenej potraviny maximum.

Ak chcete, aby bola praženica nadýchaná a vláčna, vymiešajte vajcia spolu s kyslou smotanou a minerálkou. Výsledok je zaručený. Na jedno vajce použite 1 lyžica smotany na 1 vajce a 1 lyžička minerálky na jedno vajce.

Ak chcete vedieť, či je vaše droždie skutočne čerstvé (aj keď je ešte v záruke, nemusí byť vôbec čerstvé) a pečenie sa vydarí, pripravte si pohár s vodou. Namočte droždie do  vody. Ak droždie vypláva, znamená to, že už nie je čerstvé a vo vnútri má vzduchové bublinky a cesto vám nevykysne. Ak klesne na dno, je čerstvé! Droždie, ktoré vypláva použite na prípravu skvelého domáceho hnojiva na kvety.

Keď varíte karfiol, do vody dajte vždy aj lyžičku jedlej sódy. Karfiol si nielen zachová farbu a počas varenia sa zbavíte jeho typického zápachu, ale bude chutnejší, perfektne pripravený na smaženie, alebo zapekanie. Verte mi, že ide o výborný karfiolový nápad!

Špeciálne pre zapekaný karfiol je výborné pridať pri varení do vody aj pohár mlieka. Karfiol bude úžasne krémový, ako masielko. Ja pridávam vtedy, keď robím zapekaný karfiol, alebo si na ňom chcem pochutnať len tak, bez ďalšej úpravy.

Ak chcete, aby mala ryža po uvarení snehobielu farbu, pridajte do vody aj 1/3 šťavy z citróna. Po uvarení bude ryža dokonalá.

Dobrá rada pre každého, kto smaží na masle – pridajte k maslu aj pár kvapiek olivového oleja a potraviny sa vám na masle nepripália.

Ak chcete pripraviť perfektné palacinky, dajte do cesta len žĺtky a bielky použite na niečo iné. Palacinky budú jemnejšie, lahodnejšie a cesto omnoho vláčnejšie.

Dnes najobľúbenejšie