plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pridajte JEDNU vec do cesta na palacinky a nebudete veriť vlastným očiam: Zázraky na panvici!

Ako pripraviť palacinky nadýchané a elastické?

 

 

Máme pre vás vynikajúci tip, ako to dosiahnuť.

Skutočné zázraky dokáže spôsobiť jedna bežná prísada, ktorú máte pravdepodobne v kuchyni aj vy.

Stačí pridať len jednu čajovú lyžičku tejto zložky a použiť sýtenú vodu.

 

 

Fantastický recept na najjemnejšie palacinky z portálu newsy.gotujmy.

Palacinky sú jednoduché a klasické jedlo.

Môžeme ich konzumovať prakticky k akémukoľvek jedlu – na raňajky, obed, večeru a dokonca aj ako dezert.

Chuť palaciniek však neurčuje len ich vnútro, ale aj samotné cesto.

 

 

Nesmie byť príliš hrubé, tenké, gumové alebo trhajúce sa v rukách.

Aké je tajomstvo dokonalých palaciniek?

 

 

Ako pripraviť nadýchané palacinky?

Len jedna ingrediencia stačí na to, aby vaše palacinky na panvici doslova vyrástli a boli nádherne nadýchané.

Tajomstvo je v troche prášku do pečiva.

Cesto na panvici pekne nakysne a bude elastické.

 

 

Nezabudnite na sýtenú vodu, ktorá palacinky odľahčí.

Tie pripravené len z mlieka môžu byť dosť tvrdé.

Použite nižšie uvedený recept na takéto palacinky s chutným prídavkom v podobe vyprážaných banánov.

 

 

Na recept s palacinkami potrebujeme:

1 šálku hladkej múky

1 šálku mlieka

1 šálku perlivej vody

2 vajcia

1 PL rastlinného oleja

1 ČL prášku do pečiva

soľ

Na náplň:

4-5 zrelých banánov

3 PL rastlinného oleja

 

 

Do misky preosejeme múku.

Pridáme prášok do pečiva a soľ.

Všetko spolu zmiešame.

 

 

Potom pridáme vajcia.

Ďalej pridáme olej.

Nalejeme mlieko a vodu.

 

 

Všetko vyšľaháme mixérom.

Cesto by malo byť dosť husté, no zároveň liate.

Ak si nie ste istí, či je konzistencia správna, na skúšku opečte jednu palacinku.

 

 

Ak je príliš riedke, pridáme trochu múky.

Ak je príliš husté, pridáme do cesta vodu.

Hotové cesto necháme 15 minút odstáť.

 

 

Na panvici zohrejeme olej.

Nalejeme cesto.

Každú palacinku opečieme z oboch strán do zlatista.

 

 

Hotové palacinky prikryjeme hlbokým tanierom alebo veľkou misou, aby nevychladli.

Ošúpeme zrelé banány.

Do panvice nalejeme asi 3 lyžice oleja a pridáme banány.

 

 

Banány smažíme niekoľko minút z oboch strán.

Každý banán položíme na palacinku a zabalíme ju.

Palacinku polejeme rozpustenou čokoládou alebo posypeme práškovým cukrom a štipkou škorice.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes