plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pridajte do horúcej vody, potom premiešajte s múkou: Cesto na pirohy a knedle ešte nikdy nebolo také JEMNÉ!

Dokonale vymiesené cesto na pirohy by malo byť jemné a elastické zároveň.

Taký je piroh s trochou masla.

Vďaka tejto ingrediencii bude mať príjemnú maslovú chuť a zároveň nebude dominovať v chuti vybranej plnky.

 

 

Pripravte si to najlepšie cesto na pirohy podľa tohto receptu z portálu smakosze.

Cesto na maslové pirohy sa bude skvele hodiť najmä na tie so sladkou ovocnou plnkou.

 

 

Aj pirohy plnené sladkým tvrohom, s prídavkom jahôd či čučoriedok, sú jednoducho nebíčkom v papuľke.

Vyskúšajte tento jednoduchý trik ešte dnes.

Recept na dokonalé pirohové cesto

 

 

Potrebujeme:

4 šálky hladkej múky

6 lyžíc masla

2 šálky dobre teplej vody

štipku soli

Postup:

Ako pripraviť zamatové maslové cesto na pirohy?

 

 

Múku na cesto preosejeme cez sitko.

Pridáme do nej štipku soli.

Zmiešame suché prísady a v hrnci zohrejeme vodu, do ktorej potom pridáme maslo. 

 

 

Počkáme, kým sa tuk rozpustí.

Vzniknutú tekutinu postupne prilievame do osolenej múky.

Všetko premiešajte a potom vypracujeme z cesta guľu.

 

 

Zakryté necháme asi štvrť hodiny odpočívať.

Hotové cesto rozvaľkáme na pirohy, potom z neho vykrajujeme kolieska a naplníme obľúbenou plnkou.

Hotové pirohy varíme vo vriacej vode 2-3 minúty, až kým nevyplávajú na povrch.

 

 

Vyskúšajte, sú fantastické.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes