Toto je dôvod, prečo sa oplatí pridávať k smaženej cibuľke lyžicu cukru!

Cibuľa je základ takmer každého jedla a pridáva sa k mäsu, do omáčok, do polievok, či príloh.

Zvýrazní chuť jedla a pri niektorých jedlách zohrá dôležitú úlohu aj pri vytvorení správnej konzistencie.

Mnohí však ani len netušia, že sa k cibuľke oplatí pridať aj trochu cukru. 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

V tomto článku sa vďaka portálu smakosze dozviete dôvod.

Smaženie cibuľku je celkom jednoduchá vec.

Na panvici stačí rozohriať tuk, pridať nadrobno pokrájanú cibuľu a opekať do sklovita alebo dozlatista.

Cibuľa sa dá smažiť na mnoho spôsobov a dnes si povieme, ako získať neobyčajne chutnú karamelovú cibuľku. 

 

 

Postup:

Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno a medzitým si necháme panvicu zohriať pri slabom ohreve.

Do panvice nalejeme olej alebo pridáme kúsok masla a necháme ho rozpustiť.

Použiť môžeme aj bravčovú masť a keď je dostatočne horúca, pridáme cibuľu. 

Na miernom ohni za občasného miešania opekajte do sklovita a potom ju posypte cukrom.

Netreba to preháňať, pretože cibuľa by bola potom príliš sladká. 

Jedna čajová lyžička bude stačiť.

Ide v podstate len o to, aby cibuľa skaramelizovala a bola ešte lahodnejšia. 

Takúto cibuľku môžete nasypať napríklad na halušky, či slané pirohy.

Oplatí sa ju pridať aj do plnky alebo do fašírok.

Dodá im jedinečnú chuť. 

Pár skvelých tipov

1. Cibuľa by sa mala pred smažením ošúpať, treba z nej odstrániť suché šupiny a niekedy ešte jednu vrchnú vrstvu, ktorá má byť čerstvá.

Je to preto, lebo ak je náhodou mäkká a obsahuje dosť vody, pri smažení sa rýchlejšie pripáli.

2. Cibuľu nikdy nesmažte na príliš silnom ohni.

Ľahšie sa pripáli a to má za následok horkastú chuť.

Spálenú cibuľu radšej vyhoďte, inak by ste mohli pokaziť chuť celého jedla. 

3. Počas restovania by sa mala cibuľka z času na čas premiešať, aby sa opekala rovnomerne.

Ak chceme naopak dosiahnuť, že bude chrumkavá, osmažíme ju na silnejšom ohni ale neprestajne ju miešame.

4. Ak chcete, aby sa cibuľa smažila rýchlejšie, na začiatku ju posypte trochou soli.

Soľ urýchli odparovanie vody z cibule, takže rýchlejšie zhnedne.

Táto cibuľa má zaujímavú sladko-slanú chuť.

Veľa šťastia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay