Fantastický zákusok inšpirovaný obľúbeným detským dezertom Pribináčikom.
Ja som ho upravila tak, ako to máme radi. Keď je na stole tento zákusok vždy mám istotu, že ulahodím celej rodine.
Plný plech je za 5 minút prázdny.
Potrebujeme:
4 ks vajcia
200 g cukru
1 ks vanilkového cukru
1 dcl mlieka
1 dcl oleja
250 g polohrubej múky
1 ks prášok do pečiva
3 lyžice kakaa
500 g tvarohu
3 lyžice mletého cukru
3 ks vanilkový cukor
150-200 ml smotany na šľahanie
1 ks stužovača šľahačky
200 ml šľahačky
100-200 g čokolády na varenie
Postup:
Žĺtky s cukrom a van. cukrom vymiešame do peny.
V priebehu miešania pomaly pridávame mlieko a olej.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
V miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva a mixérom dobre zamiešame do žĺtkov.
Ručne zľahka zamiešame sneh a cesto vylejeme na vymastený a hr. múkou vysypaný plech.
Pečieme pri 180st. cca 20-25min.
Necháme vychladnúť.
Tvaroh vyšľaháme s obom cukrom a pridáme tekutú smotanu, toľko aby tvaroh nebol riedky, a stužovač šľahačky.
Tvarohový krém natrieme na vychladnuté cesto a necháme stuhnúť cca 30min v chladničke.
Čokoládu si rozpustíme vo šlehačkovej smotane,.
Privedieme k varu.
Za občasného miešania necháme vychladnúť tak, aby poleva zostala tekutá a potom ju nalejeme na tvarohovú plnku.
Necháme stuhnúť a odležať v chladničke, najlepšie cez noc.
Krájame zúbkovaným nožom namočeným v horúcej vode a zakaždým režú utrieme.
Pravajeme vám dobrú chuť! :-)