Perfektný pribináčik dezert, u nás veľmi obľúbený. Pochutnajú si malí aj veľkí maškrtníci. :-)
Potrebujeme:
400 ml šľahačky
2 ks vanilkového cukru
2 ks stužovaču do šľahačky
500 g jemného tvarohu
500 g prírodného jogurtu
200 g práškového cukru
2 plechovky mandarínok
250 g piškót alebo maslových sušienok
Postup:
Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a stužovačom, až kým nebudete tuhá. Zmiešajte tvaroh s prírodným jogurtom a cukrom. Primiešame šľahačku a všetko spolu miešame, kým nevznikne jednotný krém..
Sceďte ovocie a potom rozrežte na menšie kúsky.
Piškóty alebo sušienky rozdrvíme a striedavo s krémom a ovocím vrstvíme dozertných pohárov alebo dezertnej misy.
Dezert je dobré nechať odležať aspoň pár hodín, ideálne cez noc.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: chefkoch