Pribináčik maškrta za 5 minút: 1 liter vás nevyjde ani na 3 Eurá, moje deti vôbec nespoznali, že nejde o originál!

Výborný recept, ktorý mi poslala kamarátka mailom.

 

 

Minulý rok som ho skúsila prvýkrát s našimi domácimi jahodami a dezert mal obrovský úspech.

Veľmi chutí deťom aj manželovi.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Ak chcete, môžete ho pripraviť len ako čistý krém.

Prípadne môžete podávať s prísadami, ktoré máte radi.

 

 

Potrebujeme:

2 nízkotučné tvarohy vo vaničke

Práškový cukor podľa chuti

1 smotana na šľahanie

Voliteľné:

Sušienky

Dlhé piškóty

Kúsky čokolády

Kakao na ozdobu

Jahody (môžete dať menej alebo viac, je to na vás)

Postup:

 

 

Do misy nalejeme smotanu na šľahanie.

Šľaháme kým nezhustne.

 

 

Pridáme tvarohy a cukor.

Šľaháme ďalej. 

 

 

Krémy teraz len navrstvíme striedavo do misy s rozmixovanými alebo pokrájanými jahodami.

Prípadne vrstvíme striedavo s piškótami alebo sušienkami.

Podľa chuti pridáme napríklad aj  iné dobroty podľa chuti.

 

 

U nás doma ide o najobľúbenejší letný mls.

Prípadne môžete pribináčik skladovať v chladničke v uzavretej dóze.

 

 

Pred podávaním môžete ešte ozdobiť – napríklad kakaom, grankom alebo ovocím či vyšľahanou šľahačkou.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

recept nám poslala Majka C.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay