Pribináčik maškrta za 5 minút: 1 liter vás nevyjde ani na 3 Eurá. Deti vôbec nespoznali, že nejde o originál!

Výborný recept, ktorý mi poslala kamarátka mailom.

 

 

Minulý rok som ho skúsila prvýkrát s malinami a dezert mal obrovský úspech.

Veľmi chutí deťom aj manželovi.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Ak chcete, môžete ho pripraviť len ako čistý krém.

Perfektne sa tiež vyníma v dezertných pohároch, alebo ako náplň do tort.

Môžete ho kombinovať s prísadami, ktoré máte radi.

 

 

Potrebujeme:

2 nízkotučné tvarohy vo vaničke

Práškový cukor podľa chuti

1 smotana na šľahanie

Voliteľné:

 

 

Snehové pusinky

Sušienky

Dlhé piškóty

Kúsky čokolády

Kakao na ozdobu

Maliny (môžete dať menej alebo viac, je to na vás)

Poznámka autorky:

 

 

Naposledy som skúsila krém ozvláštniť vyšľahaným pudingom bez varenia Creme Olé a krém bol naozaj vynikajúci.

Na prípravu som použila 300 ml mlieka a jeden balíček vanilkového pudingu.

Puding som len vmiešala do hotového krému, bolo ho viac a bol ešte chutnejší, odporúčam.

Postup:

 

 

 

Do misy nalejeme smotanu na šľahanie.

Šľaháme kým nezhustne.

 

 

Pridáme tvarohy a cukor.

Šľaháme ďalej. 

 

 

Krémy teraz len navrstvíme striedavo do misy s rozmixovanými alebo pokrájanými malinami.

Prípadne vrstvíme striedavo s piškótami alebo sušienkami.

 

 

Podľa chuti pridáme napríklad aj  iné dobroty podľa chuti.

 

 

U nás doma ide o najobľúbenejší letný mls.

Prípadne môžete pribináčik skladovať v chladničke v uzavretej dóze.

 

 

Pred podávaním môžete ešte ozdobiť – napríklad kakaom, grankom alebo ovocím či vyšľahanou šľahačkou.

Ak chcete dodať „chrumkavý“ efekt, môžete do misy nadrviť niekoľko snehových pusiniek.

Nám zvýšili ešte od viac a v tomto dezert skutočne krásne hrajú.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

recept nám poslala Majka C.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay