PRIBINÁČIKOVÝ krém z tvarohu, ktorý láme všetky rekordy: Hotový je za 3 minúty a v lete s ním plním aj poschodové torty, má ohromný úspech!

Kto by nemiloval chuť obľúbeného dezertu zo smotany a tvarohu?

 

 

Moje deti by ho jedli na kilá a tak som sa naučila pripravovať ho aj doma podľa úplne jednoduchého a rýchleho receptu.

Tento krém je veľmi osviežujúci, lahodný a chutný.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Navyše, hodí sa aj ako náplň do sviežich letných dezrtov a tort.

 

 

Ja z neho pečiem aj slávnostné poschodové torty a vždy sú veľmi obľúbené.

Určite skúste, prinášam vám dve skvelé recepty, oba mám dobre odskúšané.

Potrebujeme:

500 ml smotana na šľahanie

500 g jemný tvaroh

1 balík Créme Olé

vanilka

práškový cukor

 

 

Postup:

Odporúčam, aby ste pracovali s dobre vychladenými surovinami – tvarohom aj šľahačkou.

Ja to robím tak, že asi 5-10 minút pred prípravou si dám tvaroh aj smotanu spolu s miskou a metličkami šľahača do mrazničky, ale je to na vás, tento krok môžete vynechať.

 

 

Ideálne je to zvlášť v lete, ak chcete pribináčik podávať hneď a pritom krásne vychladený a osviežujúci.

Všetky suroviny dáme do misy – tvaroh, smotana, pudingový prášok aj cukor.

Spolu vyšľaháme.

 

 

Keď je zmes tuhá, máme hotovo.

Krém je pripravený do pohárov, aj na naplnenie torty, resp. zákuskov.

Najlepší je v kombinácii s ovocím.

 

 

Druhý recept: Pribináčik z bieleho jogurtu

500 g biely jogurt

175 g kyslá smotana

1 lyžica (10 g) prášková želatína

2 lyžice voda

1/2 bal. (10 g) vanilkový cukor

40 g hnedý cukor

Postup:

 

 

Želatínu pripravíme v malom množstve vody – riadime sa inštrukciami na obale želatíny – necháme ju napučať.

Za stáleho miešania ju ohrejeme.

Dávame pozor, želatína nesmie vrieť!

 

 

Následne ju necháme vychladnúť.

Jogurt, kyslú smotanu, hnedý a vanilkový cukor vymixujeme do hladka.

Nakoniec pridáme želatínu.

Navrstvíme do misiek a odložíme do chladničky.

 

 

Chladíme aspoň 2-4 hodiny.

Dezert ozdobíme (nemusíme) podľa vlastnej fantázie a podávame.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay