plny-hrniec_transparent_negativ.png

Priateľ zo Španielska ma naučil, ako pripraviť ohromne chutné kuracie stehná: Takto ste ich ešte nepiekli!

Veľkolepý recept na lahodné pečené kuracie stehná v netradičnom cestíčku so zemiakmi a osviežujúcim šalátom.

Lahodnejšie kuracie mäso, ako toto, ste doteraz neochutnali.

 

 

Vynikajúci recept na chrumkavé pečené kuracie stehná z youtube kanála Saftige Fleisch Rezepte.

Potrebujeme:

8 kuracích stehien

soľ

mleté čierne korenie

2 strúčiky cesnaku

4 PL sójovej omáčky

olivový olej

1 vajce

3 PL kyslej smotany

4 PL strúhanky

4 PL hladkej múky

maslo

Na zemiaky:

6 zemiakov

1 ČL provensálskych bylín

2 strúčiky cesnaku

50 g parmezánu

olivový olej

soľ

mleté čierne korenie

 

 

Na šalát:

1 paradajku

1/2 cibule

kôpor

soľ

kryštálový cukor

1 ČL balzamikového octu

1 ČL francúzskej horčice

olivový olej

Postup:

Z kuracích stehien odstránime kožu.

Mäso odrežeme od kosti (viď video).

Vytŕčajúcu kosť odrežeme.

 

 

Mäso osolíme.

Posypeme čiernym korením.

Vložíme do misky.

 

 

Pridáme pretlačený cesnak.

Nalejeme sójovú omáčku.

Potom pridáme olivový olej.

 

 

Rukou votrieme a zamiešame.

Necháme pôsobiť 30 minút.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a vložíme do misky.

 

 

Pridáme olivový olej.

Osolíme a posypeme čiernym korením.

Ďalej pridáme provensálske bylinky.

 

 

Pridáme pretlačený cesnak.

Potom pridáme nastrúhaný parmezán a premiešame.

Zapekaciu misu vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Poukladáme zemiaky.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do taniera rozbijeme vajce.

Pridáme smotanu.

Vidličkou vyšľaháme.

 

 

Do ďalšieho taniera pridáme strúhanku a múku.

Vidličkou zmiešame.

Kuracie stehná obalíme vo vajíčkovej zmesi.

 

 

Potom mäso dôkladne obalíme v múke so strúhankou.

Obalené stehná poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Na vrch rozotrieme maslo.

 

 

Nakoniec mäso prekryjeme navlhčeným papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180°C 40-45 minút.

 

 

Umytú paradajku nakrájame a vložíme do misky.

Pridáme na plátky nakrájanú cibuľu.

Potom pridáme nasekaný kôpor.

 

 

Zeleninu posolíme.

Nasypeme cukor.

Pridáme ocot, horčicu, olivový olej a všetko spolu dôkladne premiešame.

 

Hotové mäso servírujeme so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unspash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes