Pripravte si doma šťavnaté plátky bravčovej krkovičky zapečené v hrnci so zeleninou, zemiakmi a slaninou.
Tento neodolateľný sýty pokrm si zamiluje celá rodina.
Výnimočný recept na bravčovú krkovičku z youtube kanála Viktor Schischkin.
Potrebujeme:
2,5 kg bravčovej krkovičky
soľ
1,5 kg kapusty
500 g cibule
1 kg zemiakov
200 g slaniny
250 ml barbecue omáčky
2 PL sušeného cesnaku
2 PL sladkej papriky
1 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL čili
Postup:
Bravčovú krkovičku nakrájame na 2 cm hrubé plátky.
Plátky osolíme.
Všetko korenie spolu zmiešame.
Zmesou korenín posypeme mäso.
Rukou rozotrieme.
Potom plátky otočíme a proces zopakujeme.
Mäso necháme odstáť.
Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.
Potom na polovicu prekrojíme kapustu.
Nakrájame ju na hrubšie plátky.
Hrniec z vnútornej strany obložíme plátkami slaniny (viď video).
Vložíme neošúpané zemiaky.
Potom z kraja vložíme plátok mäsa, cibuľu a kapustu.
Celý proces opakujeme, kým neminieme všetky suroviny.
Na vrch naukladáme zvyšnú cibuľu.
Polejeme barbecue omáčkou.
Vrch preložíme slaninou (viď video).
Prikryjeme pokrievkou.
Hrniec vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 2,5-3 hodiny pri teplote 160°C.
Hotové jedlo môžeme servírovať s vychladeným pivom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: