plny-hrniec_transparent_negativ.png

Priateľ z Nemecka ma naučil tento recept: Chutnejšie mäso som ešte nepripravoval!

Pripravte si doma šťavnaté plátky bravčovej krkovičky zapečené v hrnci so zeleninou, zemiakmi a slaninou.

Tento neodolateľný sýty pokrm si zamiluje celá rodina.

 

 

Výnimočný recept na bravčovú krkovičku z youtube kanála Viktor Schischkin.

Potrebujeme:

2,5 kg bravčovej krkovičky

soľ

1,5 kg kapusty

 

 

500 g cibule

1 kg zemiakov

200 g slaniny

250 ml barbecue omáčky

 

 

2 PL sušeného cesnaku

2 PL sladkej papriky

1 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL čili

Postup:

Bravčovú krkovičku nakrájame na 2 cm hrubé plátky.

Plátky osolíme.

Všetko korenie spolu zmiešame.

 

 

Zmesou korenín posypeme mäso.

Rukou rozotrieme.

Potom plátky otočíme a proces zopakujeme.

 

 

Mäso necháme odstáť.

Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.

Potom na polovicu prekrojíme kapustu.

Nakrájame ju na hrubšie plátky.

 

 

Hrniec z vnútornej strany obložíme plátkami slaniny (viď video).

Vložíme neošúpané zemiaky.

Potom z kraja vložíme plátok mäsa, cibuľu a kapustu.

 

 

Celý proces opakujeme, kým neminieme všetky suroviny.

Na vrch naukladáme zvyšnú cibuľu.

Polejeme barbecue omáčkou.

 

 

Vrch preložíme slaninou (viď video).

Prikryjeme pokrievkou.

Hrniec vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 2,5-3 hodiny pri teplote 160°C.

Hotové jedlo môžeme servírovať s vychladeným pivom.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes