plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prezradím vám TAJOMSTVO prípravy najjemnejšieho mäska pod slnkom: Uvarte ho takto LEN raz a okamžite si ho zamilujete!

Vynikajúci trik na prípravu najjemnejšie mäsa, aké ste kedy jedli.

Jednoduchý turecký recept, ktorý okamžite zaradíte medzi svoje najobľúbenejšie.

 

 

Najjemnejšie hovädzie mäsko podľa jednoduchého receptu z youtube kanála YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI.

Potrebujeme:

1 kg hovädzieho mäsa

100 g chrbtovej slaniny bez kože (určenej na škvarky)

300 ml vody

1 PL masla

4 mrkvy

soľ

1/2 ČL mletého čierneho korenia

1 cibuľu

Postup:

 

 

Do hrnca na sporáku pridáme nasekanú slaninu.

Občas premiešame.

Prekryjeme pokrievkou a varíme, kým sa nerozpustí.

Pomocou sitka odstránime z hrnca neroztopené časti – škvarky.

 

 

Hovädzie mäso nakrájame na kocky.

Vložíme do hrnca.

Mäso premiešame a varíme na prudkom ohni, kým nepustí šťavu.

 

 

Kým je mäso šťavnaté, do hrnca pridáme horúcu vodu a zamiešame.

Zatvoríme veko tlakového hrnca a varíme 15-20 minút.

 

 

Na panvici roztopíme maslo.

Pridáme na krúžky nakrájanú mrkvu.

Smažíme na strednom ohni, kým sa farba nezmení.

 

 

Z panvice vyberieme mrkvu a vložíme scedené mäso.

Premiešame.

Smažíme 2-3 minúty.

Pridáme dostatok soli, čierne korenie a zamiešame.

 

 

Do stredu panvice vložíme cibuľu a nalejeme precedenú šťavu z hrnca.

Panvicu prekryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni 15-20 minút.

 

Neskutočne jemné mäsko môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes