Vynikajúci trik na prípravu najjemnejšie mäsa, aké ste kedy jedli.
Jednoduchý turecký recept, ktorý okamžite zaradíte medzi svoje najobľúbenejšie.
Najjemnejšie hovädzie mäsko podľa jednoduchého receptu z youtube kanála YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI.
Potrebujeme:
1 kg hovädzieho mäsa
100 g chrbtovej slaniny bez kože (určenej na škvarky)
300 ml vody
1 PL masla
4 mrkvy
soľ
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 cibuľu
Postup:
Do hrnca na sporáku pridáme nasekanú slaninu.
Občas premiešame.
Prekryjeme pokrievkou a varíme, kým sa nerozpustí.
Pomocou sitka odstránime z hrnca neroztopené časti – škvarky.
Hovädzie mäso nakrájame na kocky.
Vložíme do hrnca.
Mäso premiešame a varíme na prudkom ohni, kým nepustí šťavu.
Kým je mäso šťavnaté, do hrnca pridáme horúcu vodu a zamiešame.
Zatvoríme veko tlakového hrnca a varíme 15-20 minút.
Na panvici roztopíme maslo.
Pridáme na krúžky nakrájanú mrkvu.
Smažíme na strednom ohni, kým sa farba nezmení.
Z panvice vyberieme mrkvu a vložíme scedené mäso.
Premiešame.
Smažíme 2-3 minúty.
Pridáme dostatok soli, čierne korenie a zamiešame.
Do stredu panvice vložíme cibuľu a nalejeme precedenú šťavu z hrnca.
Panvicu prekryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni 15-20 minút.
Neskutočne jemné mäsko môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: