Prezidentská zemiaková misa: Šťavnaté mäsko so zemiaky, mrkvou a celé to zaliate šľahačkou!

Výbornýr ecept z časopisu.

Potrebujeme:

500 g bravčového nakrájaného na plátky

600 g zemaikov nakrájaných na kolieska

4 mrkvy nakrájané na kolieska

Kúsok póru nakrájaného na kolieska

2 cibule nakrájané na koleiska

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Kúsok masla

3/4 téglika smotany na šľahanie

Syr na posypanie

Korenie, soľ, grilovacie korenie

Petržlen nakrájaný nadrobno

Postup:

Mäsko si ochutíme soľou, korením a grilvoacím korením – malo by sa nechať marinovať cez noc a to v uvedených koreninách, kvapka oleja a do marinády by sa malo pridať aj trochu whisky.

Misu vymažeme maslom a len vrstvíme. Mäso, mrkva, pór s petržlenom, zemiaky, opäť mäso, cibuľa zemiaky, nakrájané plátky masla a cibuľu. Celé prelejeme šľahačkou a prikryjeme alobalom.

Vo vyhriatej rúre pečieme 1 hodinu pri 150 stupňoch. Potom dáme fóliu dole, a pečieme ešte 20 minút posypané syrom pri teplote 120 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)