plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prestaňte vyprážať CUKETU: Geniálne jedlo – veľmi jednoduché a rýchle na prípravu. Robím ho aj pre návštevy!

Letné, farebné, aromatické jedlo s bohatou chuťou.

 

 

V lete ho podávam aj namiesto obložených chlebíkov, ako občerstvenie pre návštevu.

Recept sme našli na stránke napadovy.blog.

Potrebujeme:

– 2 cukety

-180 g kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu

– 100 g tvrdého syra

– 2-3 strúčiky cesnaku

– 50 g kôpru alebo petržlenu

– soľ podľa chuti

– čierne korenie podľa chuti

Postup:

 

 

Cuketu, paradajky a kôpor umyjeme a osušíme.

Cuketu nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm.

 

 

Zeleninu preložíme do misky.

Paradajky tiež nakrájame na tenšie plátky – hrubé cca 0,5 cm.

 

 

Preložíme na tanier.

Kôpor nasekáme nadrobno.

Syr nastrúhame.

 

 

Pripravíme si pomazánku:

Do misky pridáme smotanu.

 

 

Pridáme aj nadrobno nasekaný kôpor, strúčiky cesnaku pretlačené priamo do misky.

Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.

 

 

Na záver pridajte strúhaný syr.

Miešajte lyžičkou, kým nevznikne homogénna zmes.

Plech vystelieme papierom na pečenie, vymastíme trochou oleja.

Poukladáme plátky cukety.

 

 

Na každý kúsok položíme plátok paradajky.

Tip:

Ak je plátok paradajky väčší ako plátok cukety, prekrojte ho na polovicu.

Na paradajky položte lyžicu smotany a syrovej zmesi.

 

 

Vložte do rúry.

Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C 30 minút.

 

 

Získate zdravú pochúťku (pretože tekvice nie sú vyprážané, ale pečené v rúre a množstvo oleja je úplne minimálne), šťavnaté a lahodné.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes