Prestaňte smažiť tekvicu – jednoduché jedlo, veľmi jednoduché a rýchle na prípravu: RECEPT!

Letné, farebné, aromatické jedlo s bohatou chuťou.

Inšpiráciu sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

-2 cukety;

-180 g kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu;

-100 g tvrdého syra nastrúhaného;

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

-2-3 strúčiky cesnaku;

-50 g kôpru alebo petržlenu;

-soľ podľa chuti;

-čierne korenie podľa chuti.

Postup:

1. Cuketu, paradajky a kôpor vopred umyjeme a vopred osušíme.

Cuketu nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Zeleninu preložíme do misky.


2. Paradajky tiež nakrájame na tenšie plátky hrubé 0,5 cm. Prenesieme na tanier.

3. Kôpor nakrájame nadrobno. Nastrúhame syr.

4. Do misky pridáme smotanu, nadrobno nakrájaný kôpor, prelisované strúčiky cesnaku.

Dochutíme soľou a čiernym korením. Na konci pridáme strúhaný syr a lyžičkou premiešame, kým nezískame homogénnu zmes.

5. Plech vyložíme papierom na pečenie, vymastíme trochou oleja a poukladáme plátky cukety. Na každý kus položíme plátok paradajky.

Tip: Ak je plátok paradajky väčší ako plátok cukety, nakrájajte na polovicu.

6. Na paradajky položte lyžicu smotanovo-syrovej zmesi.

Vložíme do rúry.

7. Pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C 30 minút.

Získate zdravú pochúťku (pretože tekvice nie sú vyprážané, ale pečené v rúre a množstvo oleja je veľmi minimálne), šťavnaté a chutné.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár