plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vzácny a dlho hľadaný recept na „Prešporské Bejgle“: Recept na najlepší ZÁVIN, aký sme ochutnali!

Vynikajúci recept, ktorého autorkou je pani Sylvia Kostrecová

 

 

Vyskúšajte tento famózny rodinný recept na sladkú špecialitu s makovou alebo orechovou plnkou.

Potrebujeme:

56 dkg hladkej múky

21 dkg masla

6 dkg práškového cukru

10 g droždia

2 dcl mlieka

1 vajce na potretie

Plnky:

 

 

Orechová plnka:

25 dkg orechov

25 dkg cukru

Pol balenia rozmrvených perníkov

4 lyžice marhuľového lekváru

2 hrste hrozienok

1 dcl rumu

Maková plnka:

25 dkg mletého maku

25 dkg cukru

Pol balenia rozmrvených perníkov

4 lyžice marhuľového lekváru

1 dcl mlieka

Postup:

Maslo rozpustíme na plameni.

Základom je, aby sa maslo len rozpustilo a nevarilo.

 

 

Teraz zmiešame všetky prísady na cesto v miske.

Vymiesime jednotné cesto, s ktorým sa dobre pracuje.

Necháme 30 minút odpočívať.

Potom rozdelíme na 4 kusy.

 

 

Každý plát rozvaľkáme.

Naplníme plnku podľa chuti.

 

 

Plnky:

Na malom plameni za stáleho miešania „variť“ kým hmota nie je homogénna.

Naplnené štangle dáme do plechu ktorý vystelieme papierom na pečenie (aj medzi „stangle“ dáme papier na pečenie).

Potrieme rozmiešaným vajíčkom.

 

 

Necháme kysnúť 12h.

Potom grilovacou ihlou poprepichujeme a dáme piecť, kým sú štangle bronzovo hnedé.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes